Karla Imbriša u rubrici Posao od Karla Imbriša
Navedena isplata za honorarni posao kod Znatka ide tek nakon sakupljenih 1000 kuna. Znači li to da će se taj iznos ako nije upotpunjen isplatiti idući mjesec ili se ne isplaćuje uopće?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Znatko od Znatko

Kao prvo, kada pređete navedeni limit zbrajanjem zarade od svih prethodnih mjeseci, naravno da se navedeni iznos isplaćuje. Ako ste u jednom mjesecu premašili navedeni minimalni limit, isplata slijedi odmah sljedeći mjesec. Drugim riječima - sve dosadašnje mjesečne zarade honorarnog posla se kumulativno zbrajaju kada zbroj prelazi limit. Nakon prve i svake isplate, zbrajanje dosadašnjih zarada se resetira na nulu i zbrajanje kreće ispočetka.

Ipak, kako ne bi vječno čuvali i arhivirali sve zarade, ako napravite pauzu od godine dana, bez aktivnosti, prethodno zbrojeni iznosi se poništavaju. To znači da ako godinu dana ne napravite niti jednu aktivnost na Znatku koja Vam donosi zaradu, sve prethodne zarade, do tada očito manje od minimalnog iznosa, se poništavaju kao da nikad niste ih ni zaradili.

Odgovor na drugo pitanje... Znatko je odabrao navedeni limit isplate honorarnog posla iz dva razloga:

  1. Obrada svake isplate je određeni trošak za ekipu oko Znatka. Naime, netko treba obraditi navedenu isplatu, izračunati sve, ispuniti ugovor preko kojeg se radi isplata, poslati ugovor, napraviti isplatu, a taj posao, koliko god malen bio - stvara troškove. Pogotovo kada se radi o većem broju obračuna u mjesecu. Kako bi minimizirali troškove, ispada da se ne isplati baviti obradom isplate ako mjesečna isplata ne iznosi barem navedeni limit. 
  2. Limitirani iznos za isplatu honorara predstavlja određeni filter ozbiljnosti korisnika koji radi posao za Znatka. Ako korisnik nije sposoban (ne nužno u jednom mjesecu, već može kroz dva ili više), zaraditi barem navedeni minimalni iznos za isplatu - smatramo ga neozbiljnim korisnikom za ovaj posao. To ne mora značiti ništa loše, možda nekoga jednostavno ne zanima ovaj posao. Ali u konačnici, to je filter za sve početnike koji nekada znaju odustati na samome početku. I za Znatka, ali i za njih same jer tada i sami shvate što stvarno žele raditi.
Navedeni limit će se preračunati u eure po fiksnom tečaju kada euro postane službena valuta plaćanja.
Znatko od Znatko
Hint: Nagradni honorar BEZ donje granice limita za mjesečnu isplatu, dakle bilo koji iznos, se isplaćuje mjesečno ako igrate igru sposobnosti i rangirate se na TOP10 listu:
https://znatko.com/top10
....prema ovim pravilima:
https://znatko.com/nagrade
Marija Miljević od Marija Miljević
Znači oni koji žele isplatu češće, najbolje da sudjeluju u TOP10 honoriranju, a ostali koji isplatu uz rizik čekanja na novac i do mjesec dana ili duže, neka posebno dogovore honorarni posao sa Znatkom (preko studentskog servisa).

Slična pitanja

1 odgovor 286 👀
1 odgovor 848 👀
1 odgovor 900 👀
1 odgovor 466 👀
2 odgovora 197 👀
1 odgovor 271 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...