Ninočka Truck Biljan u rubrici Stanovanje od Ninočka Truck Biljan
U stambenom naselju višekatnica domar jedne ustanove svaki radni dan čisti lišće glasnim strojem i to od 5.50 pa do 6.30. Smatram da je to ipak prerano. Od koliko sati je predviđeno da se može raditi s bučnim strojevima?
Ana Primorac od Ana Primorac
uvijek mu možete vratiti istom mjerom
Borna Matić od Borna Matić
Ulični pristup nije rješenje

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac

U Hrvatskoj se propisi koji se odnose na korištenje glasnih strojeva u stambenim područjima razlikuju po općinama. Obično postoje određeni sati tijekom kojih su dopušteni glasni radovi na izgradnji i održavanju, a te sate utvrđuju lokalne vlasti kako bi se minimaliziralo ometanje stanovnika.

Općenito, smatra se da radno vrijeme bučnih strojeva nije dopušteno prije 7 sati ujutro. Međutim, neke općine imaju drugačije propise, primjerice radno vrijeme ne smije biti prije 8 ujutro ili može biti drugačije vikendom i praznicima. Stoga bi bilo najbolje provjeriti posebne propise općine u kojoj se nalazi stambeni kompleks kako bi se utvrdilo dopušteno radno vrijeme za glasne strojeve.

Također je važno napomenuti da u slučaju hitnog ili hitnog popravka radno vrijeme može biti drugačije.

Ako ustanovite da domar radi izvan dopuštenog radnog vremena koje je odredila vaša općina, možda biste trebali o tome obavijestiti upravu zgrade ili lokalne vlasti kako bi se mogle poduzeti odgovarajuće mjere.

+1 glas
Arnela Abadžija od Arnela Abadžija
Koji lik. Ako sam ne zna to onda mu ne vrijedi ni govoriti jer će se posvađati, raspravljati i galamiti i opet po svom tjerati. Buka od 22h navecer do 7 ujutro nije dozvoljena i smatra se remećenjem javnog reda i mira. Ako je to konstantno i nesnosljivo onda ne znam kako ga drugi nisu upozorili ili prijavili.

Jedino što se može učiniti je da ga prijaviš policiji koja će ga upozoriti a drugi put mu može napisati prekršajni nalog kaznu

Drugi način ne postoji osim čepića za uši

Slična pitanja

1 odgovor 173 👀
2 odgovora 120 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...