Monika Kiris u rubrici Mobitel od

Kako Android mobitel pretvoriti u POS uređaj za prihvat uplata sa Diners, Visa i Mastercard kartica

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od

ECC SoftPOS – Erste Card Club aplikacija za prihvat kartica na Android uređajima

Erste Card Club lansirao je ECC SoftPOS, besplatnu aplikaciju za prihvaćanje beskontaktnog kartičnog plaćanja za koju trgovci i male tvrtke trebaju samo Android telefon ili tablet. Radi se o mobilnom POS rješenju koje je, zahvaljujući svojoj dostupnosti, posebno pogodno za one poduzetnike koji imaju terenski način rada, ali i za sve ostale koji trebaju usluge platiti brzo i jednostavno s bilo kojeg mjesta.

S obzirom na to da podržava PIN-on-glass tehnologiju, aplikacija može prihvatiti sve vrste beskontaktnog plaćanja (Diners Club, Visa, Mastercard), čak i ona koja za autorizaciju zahtijevaju PIN kod. Da biste instalirali aplikaciju, uređaj mora imati Android 9.0 (ili noviji), pristup internetu i NFC čitač. Osim prihvaćanja jednokratnih kartičnih plaćanja, aplikacija trgovcima omogućuje plaćanje na rate i druge mogućnosti koje pojednostavljuju poslovanje.

Sara Zadravec / Erste

Anita Markota Štriga, članica Uprave Erste Card Cluba, izjavljuje:

Kako bismo omogućili što veći doseg prihvata kartica, uključujući i ona područja na kojima je tradicionalno sredstvo plaćanja gotovina, u Erste Card Clubu već niz godina razvijamo različita digitalna platna rješenja. ECC SoftPOS predstavlja proizvod koji ne zahtjeva korištenje klasične POS kartične tehnologije, već je korisniku dovoljan samo njegov Android telefon ili tablet, a kojeg ionako koristi i ima uz sebe. Ovo mu omogućuje da svoje proizvode ili usluge naplati na bilo kojem mjestu, odnosno da ga koristi tijekom određenog razdoblja, primjerice tijekom sezone. Treba napomenuti kako je ovo i praktičan način naplate usluga u odnosu na gotovinu, posebice uzmemo li u obzir vrlo skori prelazak na novu valutu, kada će im aplikacija pojednostavniti poslovanje.“

Sam SoftPOS označava softver za mobilna POS rješenja. Koristi tehnologiju NFC (Near Field Communication) koja mu omogućuje pretvaranje kompatibilnog Android uređaja u POS terminal bez korištenja bilo koje druge dodatne hardverske komponente spojene na uređaj. Sukladan je sa svim međunarodnim standardima i normama kartičnih organizacija (Discover (Diners) Club), Visa, Mastercard) za potvrdu i autentifikaciju, jamčeći visok stupanj sigurnosti za pružatelje usluga i korisnike pri svakoj transakciji. S obzirom na to da se radi o mobilnoj POS aplikaciji, posebno je pogodna za mobilne aktivnosti kao što su dostavna služba, prijevoz, taxi, prodaja na terenu poput prodaje “od vrata do vrata”, osiguranja, turističke usluge i sl.

Za korištenje aplikacije potrebno je sklopiti Okvirni ugovor o prihvaćanju kartica s Erste Card Clubom, instalirati je na Android uređaj iz Google Storea te se registrirati unosom korisničkih podataka dobivenih od Erste Card Cluba e-poštom.

Slična pitanja

2 odgovora 2.8k 👀
Maja Kos 04.03.2015. pitanje u rubrici Mobitel od Maja Kos
1 odgovor 3.8k 👀
4 odgovora 980 👀
1 odgovor 1.3k 👀
1 odgovor 1.9k 👀
Znatkica 25.05.2021. pitanje u rubrici Financije od Znatkica
1 odgovor 86 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...