186 pregleda
Nino Marić u rubrici Društvo od Nino Marić

Što predstavlja moto EU: "Ujedinjeni u raznolikosti"?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Katarina Pofuk od Katarina Pofuk
odabran od Nino Marić
 
Najbolji odgovor

"Ujedinjeni u raznolikosti" (lat. "In varietate concordia") krilatica je Europske unije koji se počinje koristiti od 2000. godine. Krilatica/moto/parola/gleslo je izraz koji predstavlja neku organizaciju/skupinu i njezine namjere. Krilatica EU predstavlja ujedinjenje različitih država Europe u jednu i jedinstvenu Europsku uniju. Naglašava se različitost jer države članice imaju različitu kulturu, jezik, tradiciju, a ujedinjenost jer su sve one spojene u jednu zajedničku organizaciju. 

Zanimljivo je da su zastava i himna EU izabrane odlukom Vijeća Europe, a samo je krilatica izabrana iz mnoštva prijedloga koje su slali studenti iz cijele EU na internetsku stranicu "www.devise-europe.org". Odabir ove krilatice na kraju je prihvatila predsjednica Europskoga parlamenta Nicole Fontaine.

Vizualni prikaz onoga što piše u ovome odgovoru možete vrlo dobro vidjeti u ovom kratkom videozapisu: https://www.facebook.com/watch/?v=849524602575352 

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...