Monika Kiris u rubrici Promet i vozila od Monika Kiris

Zanima me kakav je e-Racer – prvi potpuno električni trkaći automobil na svijetu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija

CUPRA se pridružuje ABT-u u seriji utrka Formula E 

ABT CUPRA od 2023. godine natjecat će se u okviru utrke ABB FIA Formula E

Marka CUPRA posljednje četiri godine preoblikuje moto sportove i pobjeđuje, razvijajući e-Racer - prvi potpuno električni trkaći automobil na svijetu - i postižući uspjehe u natjecanjima kao što su FIA ​​ETCR i Extreme E. CUPRA ima natjecateljski duh i ambicije za održivo utrkivanje. S ciljem da do 2030. godine postane potpuno elektrificirana marka, CUPRA je spremna za sljedeću fazu razvoja, stoga se pridružuje timu ABT u Formuli E, vodećem svjetskom natjecanju u utrkama električnih automobila, u sezoni 2023. 

ABB FIA Formula E – prvo svjetsko prvenstvo potpuno električnih vozila

Međunarodna automobilistička federacija (FIA) i jedini sport s certificiranom nultom stopom emisija od svog početka - marka CUPRA imaju raznoliku publiku istomišljenika. Radi se o skupini entuzijasta tehnologije i inovacija koji spajaju fizički i digitalni svijet. Poput CUPRA-e, Formula E također je prisutna u metaverseu putem službene blockchain trkaće igre, a obje marke privlače pojedince kojima je stalo do održivosti te su strastveni prema utrkama i performansama.

S vozačima Robinom Frijnsom (Nizozemska) i Nicom Müllerom (Švicarska) registriranim za sezonu 2023., sudjelovanje tima ABT CUPRA Formule E u kraljevskoj klasi svih trkaćih platformi s potpuno električnim vozilima uvelike će utjecati na marku, zahvaljujući globalno vidljivim sposobnostima tehničkih inovacija koje nudi Formula E. ABT i marka CUPRA nastavit će svoj odnos kao glavni timski partneri, dok će Mahindra Racing osigurati tehnologiju pogonskog sustava.

Wayne Griffiths, generalni direktor marke CUPRA, rekao je:

„Utrkivanje se nalazi u samoj srži DNK-a marke CUPRA – a marka CUPRA utrkuje se kako bi pobijedila. Pravi je trenutak da učinimo sljedeći korak te se pridružimo najvećoj svjetskoj utrci električnih automobila. Jedva čekam vidjeti kako se tim ABT CUPRA Formula E natječe u središtu nekih od legendarnih svjetskih gradova. Pridruživanjem Formuli E, jedinstvenoj platformi za motosport, naglašava se naša ambicija da postanemo uistinu globalno relevantna marka, s ciljem nadahnjivanja svijeta iz Barcelone.”

Marka CUPRA već partner je tima ABT za seriju utrka Extreme E. Obje su marke pioniri u području utrka električnih vozila - ABT je postigao ogroman uspjeh u okviru Formule E s vlastitim timom, a marka CUPRA počela se baviti električnim motosportom razvojem modela e-Racer, prvog potpuno električnog trkaćeg automobila na svijetu. Nastavak njihova partnerstva dokaz je da CUPRA i ABT dijele viziju transformacije svijeta motosporta putem elektrifikacije.

Marka CUPRA se, zbog e-Racer modela, pridružila utrci FIA ETCR World Cupprvom svjetskom natjecanju potpuno električnih trkaćih automobila – u okviru koje je tim osvojio prva mjesta u kategoriji Vozači i Proizvođači kako u sezoni 2021. tako i u sezoni 2022. godine. Godine 2022. vozači tima CUPRA EKS osvojili su sva prva tri mjesta u posljednjem poretku sezone. Model CUPRA e-Racer bio je daleko najbrži i najpouzdaniji automobil u okviru toga natjecanja drugu godinu zaredom. 

Sudjelovanje u globalnom natjecanju električnih SUV offroad vozila kojim se skreće pozornost na prirodne predjele kojima prijete klimatske promjene, odnosno u seriji Extreme E utrka – ističe se važnost klimatskih promjena i načina na koji CUPA ide prema elektrifikaciji.

Slična pitanja

1 odgovor 211 👀
2 odgovora 390 👀
1 odgovor 716 👀
1 odgovor 366 👀
1 odgovor 468 👀
2 odgovora 150 👀
Znatko predstavlja

Popularizacija moslavačke autohtone vinske sorte

Ivanić-Grad
06. 04. 2024.

REZERVACIJA
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...