Mila Validžić u rubrici Djeca i roditeljstvo od Mila Validžić

Ella Dvornik je nedavno pitala svoje pratiteljice (fanove) da joj otkriju neku svoju tajnu koju će ona objaviti javno. Jedna je napisala:

"Jedno od četvero djece nije od mog muža."

Treba li žena/majka tako nešto priznati mužu? Trebaju li to znati njihova djeca? Da li bolje za miran brak i sklad u obitelji trajno prešutjeti takvu bitnu stvar?

Domagoj Erol od Domagoj Erol
Ovo pitanje sigurno spada u rubriku (koje tu nema) "Vjerovali ili ne" :)

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Lucija Horvat od Lucija Horvat
Teško pitanje, na koje je teško dati odgovor sa kojim će se svi složiti i koji će u isto vrijeme biti i točan.

Pitala sam nekliko ljudi za njhovo mišljenje. Neki smatraju da ako žena o tome šuti već godinama, da je možda i bolje da nastavi šutjeti zbog "mira u kući".

Drugi pak smatraju da dijete ima pravo znati tko mu je pravi otac i da ima pravo znati o svojem podrijetlu. Osim toga i taj netko ima pravo znati da ima još jedno dijete.

Možda je bolje priznati pogrešku i sa obtelji porazgovarati o svemu, nego da dijete cijeli život živi u neznanju o tome tko mu je pravi roditelj.
+5 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac

Ako je žena tajila činjenicu da jedno od njihove djece nije biološki povezano s njezinim mužem, a muž toga trenutno nije svjestan, to može biti komplicirana i teška situacija. Supruga je tu tajnu možda skrivala iz raznih razloga, ali važno je razmotriti moguće posljedice otkrivanja istine mužu.

Važno je da žena razmotri mogući utjecaj na svog muža i njihov brak. Otkrivanje ove informacije moglo bi kod muža izazvati osjećaje izdaje, povrijeđenosti i zbunjenosti. To bi također moglo promijeniti dinamiku obitelji i način na koji muž gleda i komunicira s djetetom.

Važno je da žena također vodi računa o dobrobiti djeteta, pogotovo ako dijete nije svjesno situacije. Dijete se može osjećati zbunjeno ili povrijeđeno ako sazna istinu na način s kojim se ne postupa osjetljivo.

Ako supruga odluči otkriti istinu, važno je to učiniti na osjetljiv i promišljen način, idealno uz pomoć terapeuta ili savjetnika. Ovo bi mogao biti težak razgovor, ali uz ispravan pristup, može pomoći mužu da razumije ženinu perspektivu i pomoći obitelji da prebrodi izazove koji se mogu pojaviti.

U konačnici, važno je da žena odvagne moguće posljedice prije nego što donese odluku o tome hoće li ili ne otkriti istinu svom mužu. Ako mu odluči reći, važno je da to učini na način koji je osjetljiv i pažljiv prema svim uključenim stranama, uključujući njezina muža i njihovo dijete.

Slična pitanja

3 odgovora 430 👀
1 odgovor 304 👀
1 odgovor 241 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...