Monika Kiris u rubrici Tehnologija od Monika Kiris

Kako se prijaviti na Global Game Jam Algebra 2023 - natjecanje u izradi videoigara u sklopu Gamedev weekenda?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija

Otvorene prijave za Global Game Jam Algebra 2023

Algebra će ugostiti najveće svjetsko gamedev natjecanje koje pruža priliku za besplatno studiranje na Algebri!

Visoko učilište Algebra u razdoblju od 3. do 5. veljače 2023. na svom će zagrebačkom kampusu ugostiti Global Game Jam – najveće svjetsko natjecanje u izradi videoigara koji se simultano održava na lokacijama diljem svijeta, s desecima tisuća sudionika, takozvanih „jamera“.

Global Game Jam konceptom je sličan hackatonu, a primarni cilj sudionika je u 48 sati osmisliti video igru prema predstavljenoj temi. Svaka lokacija može dodati svoj specifičan zahtjev koji prati glavnu temu pa će ovogodišnji Global Game Jam Algebra 2023 pred natjecatelje staviti upravo takav dodatni izazov.

Tijekom Gamedev weekenda, prvog takvog u nizu budućih događanja posvećenih industriji video igara i obrazovanju budućih game developera, natjecanje Global Game Jam samo je mali dio aktivnosti u ponudi.

Tijekom prvog vikenda u veljači, posjetitelji će moći posjetiti dane karijera, izložbu radova gamedev industrije u Hrvatskoj, poslušati panel raspravu o ulozi i potrebama obrazovanja u game development industriji u Hrvatskoj, te sudjelovati na dva interaktivna predavanja vezana za mogućnost prikupljanja financija za tvrtke i projekte iz raznih postojećih i novih izvora.

Stručnjak iz tvrtke 3lateral koja se bavi inovativnim tehnologijama za omogućavanje digitalizacije ljudskog izgleda i pokreta, Adam Kovač, podijelit će sa posjetiteljima informacije o financijskoj potpori Epic MegaGrant koju dodjeljuje Epic Games te kako ju dobiti.

Predavanje stručnjakinje za EU fondove i osnivačice tvrtke PJR consulting Ane Fresl, obuhvaćat će srodnu temu. Fresl će sa posjetiteljima podijeliti iz kojih se EU fondova može povući čak 33 milijuna eura za razvoj industrije videoigara. Osim toga, zainteresirane će obogatiti mnogim korisnim savjetima o prijavljivanju projekata na EU natječaje i njihovoj uspješnoj realizaciji.

Član Uprave Algebre, Hrvoje Balen, izjavio je:

„Drago nam je što je upravo Algebri pripala čast ugostiti jedan ovako uzbudljiv događaj za gaming zajednicu. Na području Hrvatske Global Game Jam natjecanja su do sada održana u Rijeci i Novskoj te će Global Game Jam Algebra 2023 biti prvo takvo natjecanje održano u Zagrebu. Ovo je odlična prilika mladima da pokažu svoje vještine, a najbolji od njih imat će ih prilike dalje razvijati zahvaljujući nagradama koje uključuju besplatno ili sufinancirano studiranje na prvoj godini prijediplomskog i diplomskog studija primijenjenog računarstva koje mogu osvojiti na Algebri.“

Više informacija o Global Game Jamu i Gamedev weekendu, kao i detaljan program, dostupno je na poveznici, a prijave su do 30. siječnja 2023. moguće ovdje.

Slična pitanja

Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...