Goran Gonar u rubrici Vjera i religija od Goran Gonar
promjena rubrike od Znatko

Kako anđela opisuje Erich von Däniken, čovjek koji je posvetio život dokazima da su nekada davno nas posjetili vanzemaljci i o tome napisao serijal knjiga?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Postoje li anđeli čuvari?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac

Erich von Däniken je poznati švicarski pisac i istraživač koji se bavi temama poput arheologije, povijesti, znanosti i teorija o izvanzemaljskim civilizacijama. U svojim djelima, on je često iznosio ideje i teorije o tome kako su antički astronauti ili izvanzemaljci posjetili Zemlju u dalekoj prošlosti i utjecali na razvoj ljudske civilizacije.

U nekim od svojih knjiga, poput "Chariots of the Gods?" (Kocije bogova?) i "The Gods Were Astronauts" (Bogovi su bili astronauti), von Däniken opisuje anđele kao bića koja su opisana u različitim svjetskim religijama i mitologijama, a koja su možda zapravo bila izvanzemaljska bića koja su posjetila Zemlju. On vjeruje da su anđeli bili sposobni letjeti, a da su svojim izgledom i sposobnostima podsjećali na izvanzemaljska bića.

U svojim teorijama, von Däniken povezuje anđele s drugim božanskim bićima koja su opisana u različitim religijama i mitovima, poput egipatskih bogova i boginja, grčkih bogova i boginja, te različitih drugih mitoloških bića. Von Däniken vjeruje da su mnoge priče o anđelima i drugim božanskim bićima zapravo bile priče o susretima ljudi s izvanzemaljcima, te da su ove priče ostale sačuvane kroz religijske tekstove i druge drevne spise.

+6 glasa
Eva Benaković od Eva Benaković
odabran od Goran Gonar
 
Najbolji odgovor

Jesu li bogovi i anđeli Starog zavjeta stvarno izvanzemaljska bića?

 Erich von Däniken ispituje odlomke iz Biblije kako bi dokazao da su bogovi i anđeli Starog zavjeta zaista bili bića koja su sišla s neba kako bi stvorila život na Zemlji i oblikovala ljudsku sudbinu, ali da nisu u pitanju prava božanska bića. Prema Dänikenu, sačuvani spisi su cijelo vrijeme pogrešno prevođeni. Ono što smo nekoć nazivali Bogom i anđelima zapravo su bila izvanzemaljska bića koja su provodila genetske testove i društveni inženjering za vlastitu korist.

Erich von Däniken wird 80: Jagd auf Außerirdische - DER SPIEGEL

Video u kojem iznosi interpretaciju Biblije i svoje ideje o anđelima:

Slična pitanja

1 odgovor 402 👀
1 odgovor 250 👀
2 odgovora 105 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...