102 pregleda
Monika Kiris u rubrici Kompanije i karijere od Monika Kiris

Gdje i kako poznata Knauf Insulation grupacija ulaže u Hrvatskoj?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija
uređen od Redakcija

Novo ulaganje Knauf Insulation grupacije 

U četvrtak, 23. veljače 2023. godine, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović održao je sastanak s predstavnicima Knauf Insulation, jednog od vodećih proizvođača građevinskih materijala za unutarnje uređenje koji ima 40,000 zaposlenika i prisutan je u preko 90 zemalja, s više od 300 proizvodnih pogona. 

Grupaciju čine kompanije:

Na sastanku su sudjelovali glavni partner Knauf Grupe g. Alexander Knauf, g. dr. Tobias Stricker, g. Danilo Kolenc te g. Stjepan Mršić, predstavnici poduzeća Knauf Insulation i gđa. Klaudia Oršanić-Furlan ispred Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore.

Tema sastanka bila je novo ulaganje poduzeća Knauf Insulation na lokaciji Novi Marof u drugu proizvodnu liniju u iznosu od više od 120 milijuna eura. Radi se o ulaganju u najodrživiju tehnologiju, tvornicu proizvodnog kapaciteta od 60,000 tona koja bi otvorila najmanje 70 dodatnih izravnih radnih mjesta u proizvodnji.

Ministar Filipović je na sastanku istaknuo:

“Drago nam je da se dio vašeg globalnog poslovanja već uspješno provodi u Republici Hrvatskoj, točnije u tvornici Novi Marof. Izuzetno smo zainteresirani za širenje vaše prisutnosti u Hrvatskoj i pružit ćemo vam svu moguću podršku i pomoć u provedbi novog projekta u Republici Hrvatskoj”.

Knauf Grupacija prisutna je u RH od 1980. godine  kada je, osnivanjem pogona u Novom Marofu, započela s proizvodnjom izolacije na bazi mineralne vune. Knauf Grupa u Hrvatskoj ima dvije tvornice za proizvodnju proizvoda od gipsa u Kninu i Krapini te su suvlasnici dva pogona za proizvodnju žbuka i drugih građevinskih materijala Cemix u Polači i Đurđevcu.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
2 odgovora
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...