Monika Kiris u rubrici Društvo od
uređen od Monika Kiris

Kakav je program za - Greencajt festival 2023.?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Gdje i kada se održava Greencajt festival 2023. godine?
Mila Validžić od
Samo proročica to može znati...‌

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+14 glasa
Redakcija od
uređen od Redakcija

Program Greencajta 

24. i 25. svibnja 2023., na lokaciji Stare Tvornice žarulja (TEŽ) i parka Rougemarin

Festival će kroz više od 30 panela i predavanja te 80 govornika iz čak 10 zemalja upoznati javnost s trenutnim izazovima, ali i ponuditi neka konkretna održiva rješenja. 

Neka od pitanja na koja će odgovoriti sudionici Greencajt festivala su: 

  • Što je to održivi turizam?
  • Kako će izgledati gradovi u budućnosti?
  • Postoji li poveznica između ekologije i ekonomije?
  • Koliko je korporacija zaista spremno na promjenu, a koje zaštitu okoliša vide tek kao "kvačicu" u ESG izvješću? 
  • Kakav svijet ostavljamo budućim generacijama?

Antonija Roskam / RED Agencija

Ovogodišnji program donosi mnogobrojne teme iz područja održivosti, a u različitim formatima predstavit će se stručnjaci iz turizma, kreativnih agencija, kompanija, europske i državne uprave, znanstvenici, aktivisti, klimatolozi te poznati umjetnici iz svijeta glazbe, filma i mode

Festival će započeti panelom Održiv turizam: više od trenda?“ pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice, a vodeći lideri u različitim industrijama prisutnima će pružiti uvid u primjere uspješnih integracija održivih rješenja u njihovim kompanijama. Koliko je ICT industrija zaista "zelena", razgovarat će stručnjaci na panelu Green tech talk: kako ICT industrija čini planet više cool.”

Ravnatelj REGEA-e Julije Domac će sa svojim gostom iznenađenja razgovarati o tome zašto obnovljivi izvori energije još uvijek nisu najbolje što se Hrvatskoj može dogoditi, a Koliko je nuklearna energija čista i zašto je to tabu tema?, razgovarat će Tonči Tadić, fizičar i stručnjak za nuklearnu energiju. 

Predavanje na temu Očekujući vatre: razmišljanja o izazovima u 21. stoljeću“ akademik Igor Rudan razmotrit će izazove s kojima će se čovječanstvo suočavati tijekom 21. stoljeća, od demografije, zdravstva, ljudskih prava do stanja planeta Zemlje.

Hrvatski avanturisti Hrvoje Jurić i Davor Rostuhar održat će predavanja o svojim pothvatima na najudaljenijim mjestima svijeta te ponuditi osobne priče o klimatskim promjenama kojima su svjedočili na svojim ekspedicijama. Riku Karjalainen, finski redatelj ispričat će nam svoje iskustvo u procesu stvaranja filma i ekstremne uvjete u kojima je sniman film The Winter I Knew - The Story, koji šokantno prikazuje razmjere klimatskih promjena i gubitak karakteristika finske zime.

Na pitanje može li vas jedan film, jedna pjesma, grafit ili marketinška kampanja potaknuti na održiviji način življenja odgovor će dati Davor BruketaKonstrakta, Dalibor Matanić, Matej Feguš, Damir Ciglar i Slaven Kosanović Lunar

Osim navedenih, brojni gosti iz inozemstva dolaze na festival, a o kome se točno radi možete vidjeti OVDJE.

Poseban naglasak programa su mladi i njihova budućnost, a navedena tema će se posebno obraditi na panelima: „Kakav svijet ostavljamo djeci“ i Što mladi misle o nama“

Detaljnije informacije i cjelokupni program festivala, dostupni su na službenoj stranici Greencajt festivala.

Slična pitanja

1 odgovor 115 👀
1 odgovor 319 👀
1 odgovor 87 👀
1 odgovor 280 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...