293 pregleda
Monika Kiris u rubrici Priroda od Monika Kiris

Gdje i kada se održava Greencajt festival 2023. godine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija
odabran od Znatko
 
Najbolji odgovor

Najveći regionalni festival održivosti - Greencajt 

24. i 25. svibnja 2023., na lokaciji Stare Tvornice žarulja (TEŽ) i parka Rougemarin

Greencajt je najveći regionalni festival održivosti koji se održava treću godinu zaredom, 24. i 25. svibnja 2023. na lokaciji Stare Tvornice žarulja (TEŽ) i parka Rougemarin, a na kojem će na pitanje Kako stvoriti održivu budućnost? pokušati odgovoriti brojni domaći i strani stručnjaci.

Uz brojna predavanja i panele, stručnjaci će podijeliti svoja iskustva, uspješne prakse te predstaviti vlastite vizije rješavanja svih sadašnjih i budućih izazova s ​​kojima je suočeno cijelo društvo.

Festival će ove godine imati novi slogan i vizualni identitet, kreiran u suradnji s Imago Ogilvy, jednom od najnagrađivanijih reklamnih agencija koja prepoznaje važnost zaštite okoliša. Na ovaj se način pokušava skrenuti pažnju na činjenicu da je pretjerana konzumacija dovela današnje društvo gotovo do točke bez povratka te da je krajnje vrijeme da se taj trend promijeni.

Ovim se festivalom nastoji naglasiti važnost svladavanja globalnih izazova uzrokovanih klimatskom krizom, na međunarodnoj razini, ali i u lokalnim sredinama.

Antonija Roskam / Red agencija

Jedinstveni program predstavit će više od 30 panela i predavanja, ugostit će više od 80  govornika i panelista iz 12 zemalja svijeta - stručnjake za okoliš i klimu, znanstvenike, biznismene, novinare iz područja klimatskog izvještavanja, predstavnike lokalne, nacionalne i europske uprave, menadžere za održivost, avanturiste i eko entuzijaste. 

Vinko Filipić, direktor Greencajt festivala, naglašava:

Zahvaljujući Greencajt festivalu, i ove godine će posjetitelji imati priliku uživo čuti neke od najpoznatijih svjetskih i domaćih stručnjaka iz područja održivosti. Na jednom mjestu, okupit ćemo sve relevantne institucije, kompanije, organizacije, ali i pojedince koji streme istom cilju, a to je održiva budućnost. Ova zajednica će u otvorenom razgovoru pokušati odgovoriti na neka od pitanja uzrokovana globalnom klimatskom krizom.“

Ove će se godine dodijeliti i nacionalne nagrade za okoliš, Green prix 2023., i to u 6 kategorija: 

  • najbolja održiva rješenja, 
  • inovacije, 
  • kampanje, 
  • gradove i županije, 
  • obrazovne institucije, 
  • te za Greenlider, najinspirativniju osobu godine u RH koja je predvodnik zelenih inicijativa u društvu, a koji se bira temeljem najvećeg broja glasova javnosti.

Tijekom dana, zelena oaza Rougemarin Parka bit će mjesto za opušteno druženje, a navečer će posjetitelji uživati u odličnoj atmosferi najpoznatijih glazbenih bendova. 

Ulaznice se mogu osigurati OVDJE, a više informacija o Greencajt festivalu dostupno je na društvenim mrežama: FB, IG.

Darija Gorić od Darija Gorić
Koliko će samo energije biti potrošeno uzalud i bačeno u vjetar za ovaj kao "zeleni" festival koji se brine za prirodu? Sva ta rasvjeta i ozvučenje i ugostiteljstvo na festivalu troši enormno struje. Razmislite malo.
Monika Kiris 22.04.2023. pitanje u rubrici Društvo od Monika Kiris
22.04.2023. uređen od Monika Kiris
Kakav je program za - Greencajt festival 2023.?
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...