155 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Priroda od Mia Jelinčić

Kada počinje Greencajt festival 2022. godine? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

3. lipnja 2022. počinje najveći regionalni zeleni festival - Greencajt

Brojne pogodnosti i atraktivan program za sve posjetitelje najzelenije zagrebačke manifestacije

Od 3. do 5. lipnja 2022. u prostorima stare Tvornice električnih žarulja i restorana Rougemarin u Zagrebu održava se Greencajt – vodeći regionalni zeleni festival. Više od 20 panel diskusija i predavanja te preko 60 međunarodnih i domaćih govornika tijekom trodnevnog događanja približit će posjetiteljima teme vezane uz ostvarivanje klimatskih ciljeva. Sve sudionike green manifestacije očekuju zanimljive pogodnosti, a jedna od njih je i ekološki prihvatljiv i besplatan prijevoz. Zahvaljujući snažnoj podršci Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba i suradnji sa sustavom javnih bicikala Nextbike, svi zainteresirani moći će besplatno biciklom doći na Greencajt, krećući se od posebno postavljene Nextbike lokacije na Cvjetnom trgu.

„Izuzev toga što nastojimo sa širom javnosti podijeliti iskustva, poticati dijalog i raspravu o zelenim promjenama, želimo imati sve potkrijepljeno i u praksi te potaknuti ljude na korištenje ekološki prihvatljivog transporta. Pomoću malih koraka kao što je vožnja biciklom, ali i putem dodjele Nacionalne nagrade za okoliš – Green prix, nagrađujemo one koji hvalevrijedno potiču održiviji način života“, istaknuo je Vinko Filipić, direktor Greencajt festivala.

Ovogodišnji Greencajt u svojoj ponudi donosi mnoštvo edukativnih panela, izložbu najatraktivnijih električnih i hibridnih automobila te natjecanje Hackathon. Cjelokupnu atmosferu festivala upotpunit će impresivna gastronomska iznenađenja te zarazni hitovi T.B.F-a i Dino Dvornik Tribute Banda. Oni koje odluče na festival doći biciklom, moći će na glavnom ulazu Greencajta preuzeti Mastercard vaučer s popustom od 20 posto na konzumaciju jela i pića.

Ovaj festival doprinosi podizanju razine svijesti o očuvanju okoliša, ali i daljnjem tehnološkom i gospodarskom razvoju hrvatske zelene metropole.

„Turistička zajednica grada Zagreba snažno potiče društvena i kulturna zbivanja koja dokazuju da Zagreb postaje predvodnik zelene tranzicije, jer su upravo ekološka i digitalna transformacija ključni temelji  za bolju sutrašnjicu sviju nas. Zagreb je odavno prepoznat kao privlačna turistička destinacija, ali ovakvim događanjima šaljemo sliku grada koji edukacijom o ekologiji gradi uspješno društvo i okolinu“, naglasila je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Detaljnije informacije o govornicima i raznovrsnom programu festivala, kao i o tome kako ostvariti besplatnu vožnju biciklima, dostupne su na kanalima:

Greencajt.hr

Greencajt FB

Greencajt IG

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.9k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...