207 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Hrana i piće od Mia Jelinčić (2.9k bodova)

Kako je otvoren Weekend Food Festival 2022. godine u Rovinju? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Redakcija od Redakcija (131k bodova)
prikazano od Redakcija

Manifestom hrvatske kuhinje otvoren Weekend Food Festival – mjesto okupljanja zaljubljenika u gastronomiju

Započeo je gastro događaj godine - Weekend Food Festival. Do nedjelje, 8. svibnja 2022., Stara tvornica duhana u Rovinju postaje središte svjetske gastro scene i okuplja neka od najzvučnijih imena domaće i svjetske gastronomije i kulinarstva, među kojima su jedan od najboljih chefova svijeta Massimo Bottura, najbolji chef svijeta 2021. godine Dabiz Munoz, zvijezda iz Turske Maksut Askar, kao i danski gastro alkemičar Rasmus Munk, renomirana regionalna kuharica Ana Roš i brojni drugi. Posjetitelje očekuje pregršt jedinstvenih predavanja, panela, diskusija i masterclassova u režiji renomiranih chefova te brojnih eksperata u gastronomiji i ugostiteljstvu.

Rovinjski Weekend Food Festival otvoren je panelom pod nazivom „Manifest hrvatske kuhinje“ pod moderatorskom palicom direktora programa Weekend Food Festivala, Hrvoja Petrića. Zajedno s nekima od najistaknutijih profesionalaca hrvatske gastro scene – chefovima Hrvojem Kroflinom, Tvrtkom Šakotom, Denijem Srdočem i poznatim paškim ugostiteljem Borisom Šuljićem, definirali su neke od ključnih točaka i smjerova razvoja moderne hrvatske kuhinje kako bi ona bila ponosno predstavljena stranim i domaćim gostima i medijima. U fokusu Manifesta je upravo povratak tradiciji i jelima koja sve više nestaju iz naših restorana, a koja bismo trebali oživjeti, osuvremeniti ili čak u svom izvornom obliku ponuditi gostima restorana, hotela, obiteljskih gospodarstva i turističkih imanja.

„Namjera nam je Manifest hrvatske kuhinje, koji je sastavljen po prvi puta u povijesti, uputiti svim relevantnim institucijama, ali i kuharima, restoraterima, hotelijerima, malim proizvođačima, distributerima i svim ostalim akterima gastronomske, ugostiteljske i turističke scene, kako bismo konačno počeli raditi na jačanju prepoznatljivosti Republike Hrvatske upravo po autohtonoj kuhinji, po uzoru na uspješne svjetske primjere dobre prakse.“, istaknuo je inicijator manifesta Petrić. Upravo o takvom konceptu govorila je i Ana Roš na panelu „Hiša Franko – lokalno ili nikako“, inače poznata po specifičnosti kuhanja isključivo s namirnicama iz lokalnog okruženja u slovenskom gradiću Kobarid.

Gastro događaj godine

Program Weekend Food Festivala zaljubljenicima u raskošan svijet gastronomije će ponuditi najbolje od najboljega uz zvučna imena, vrhunske profesionalce i priliku za networking na jednoj od najatraktivnijih lokacija u srcu magične Istre. Festival tako sveobuhvatnim pristupom kroz brojna predavanja i panele tematizira različite segmente industrije jela i pića, od kulinarskih trendova do miksologije, enologije, maslinarstva i industrije kave, promišljajući pritom o aktualnim temama poput održivosti, lokalizacije dobavnog lanca i proizvodnih procesa te budućnosti gastronomije. Tako će nadolazeći program pružiti neke od najintrigantnijih gastro tema, ali i obradovati probrane gurmane vrhunskom ponudom hrane, pića, kave i maslinovog ulja.

Uz predavanja i panele, dodatna uzbuđenja pružit će i razni masterclassovi te vođene degustacije, kao što su Coffee Masterclass, radionica „Razvoj okusa u čokoladi – od kakaovca do čokolade“, predstavljanje jedinstvene međunarodne izložbe vina „Best of Vinistra“, kao i prezentacija najboljih hrvatskih ginova te najboljih svjetskih maslinovih ulja.

FoodTech Start Up Competition - natjecanje za start up-ove

U brojne panele, predavanja, masterclassove i gala večere, ovogodišnji Weekend Food Festival predstavlja i FoodTech Start Up Competition natjecanje za start up-ove koncipirano s ciljem pronalaska novih i kreativnih ideja te pružanja podrške rastućim nadama prehrambene i ugostiteljske industrije.

Ivana Mačić od Ivana Mačić (8.0k bodova)
Koliko se hrane bacilo na kraju dana, zna li se šta?

Slična pitanja

1 odgovor
Mia Jelinčić 10.05.2022. pitanje u rubrici Hrana i piće od Mia Jelinčić (2.9k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
Ana Pilato 11.03.2022. pitanje u rubrici Hrana i piće od Ana Pilato (7.9k bodova)
1 odgovor
Mia Jelinčić 16.06.2022. pitanje u rubrici Hrana i piće od Mia Jelinčić (2.9k bodova)
1 odgovor
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva
WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.6k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...