292 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Hrana i piće od Mia Jelinčić

Kako je otvoren Weekend Food Festival 2022. godine u Rovinju? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Redakcija

Manifestom hrvatske kuhinje otvoren Weekend Food Festival – mjesto okupljanja zaljubljenika u gastronomiju

Započeo je gastro događaj godine - Weekend Food Festival. Do nedjelje, 8. svibnja 2022., Stara tvornica duhana u Rovinju postaje središte svjetske gastro scene i okuplja neka od najzvučnijih imena domaće i svjetske gastronomije i kulinarstva, među kojima su jedan od najboljih chefova svijeta Massimo Bottura, najbolji chef svijeta 2021. godine Dabiz Munoz, zvijezda iz Turske Maksut Askar, kao i danski gastro alkemičar Rasmus Munk, renomirana regionalna kuharica Ana Roš i brojni drugi. Posjetitelje očekuje pregršt jedinstvenih predavanja, panela, diskusija i masterclassova u režiji renomiranih chefova te brojnih eksperata u gastronomiji i ugostiteljstvu.

Rovinjski Weekend Food Festival otvoren je panelom pod nazivom „Manifest hrvatske kuhinje“ pod moderatorskom palicom direktora programa Weekend Food Festivala, Hrvoja Petrića. Zajedno s nekima od najistaknutijih profesionalaca hrvatske gastro scene – chefovima Hrvojem Kroflinom, Tvrtkom Šakotom, Denijem Srdočem i poznatim paškim ugostiteljem Borisom Šuljićem, definirali su neke od ključnih točaka i smjerova razvoja moderne hrvatske kuhinje kako bi ona bila ponosno predstavljena stranim i domaćim gostima i medijima. U fokusu Manifesta je upravo povratak tradiciji i jelima koja sve više nestaju iz naših restorana, a koja bismo trebali oživjeti, osuvremeniti ili čak u svom izvornom obliku ponuditi gostima restorana, hotela, obiteljskih gospodarstva i turističkih imanja.

„Namjera nam je Manifest hrvatske kuhinje, koji je sastavljen po prvi puta u povijesti, uputiti svim relevantnim institucijama, ali i kuharima, restoraterima, hotelijerima, malim proizvođačima, distributerima i svim ostalim akterima gastronomske, ugostiteljske i turističke scene, kako bismo konačno počeli raditi na jačanju prepoznatljivosti Republike Hrvatske upravo po autohtonoj kuhinji, po uzoru na uspješne svjetske primjere dobre prakse.“, istaknuo je inicijator manifesta Petrić. Upravo o takvom konceptu govorila je i Ana Roš na panelu „Hiša Franko – lokalno ili nikako“, inače poznata po specifičnosti kuhanja isključivo s namirnicama iz lokalnog okruženja u slovenskom gradiću Kobarid.

Gastro događaj godine

Program Weekend Food Festivala zaljubljenicima u raskošan svijet gastronomije će ponuditi najbolje od najboljega uz zvučna imena, vrhunske profesionalce i priliku za networking na jednoj od najatraktivnijih lokacija u srcu magične Istre. Festival tako sveobuhvatnim pristupom kroz brojna predavanja i panele tematizira različite segmente industrije jela i pića, od kulinarskih trendova do miksologije, enologije, maslinarstva i industrije kave, promišljajući pritom o aktualnim temama poput održivosti, lokalizacije dobavnog lanca i proizvodnih procesa te budućnosti gastronomije. Tako će nadolazeći program pružiti neke od najintrigantnijih gastro tema, ali i obradovati probrane gurmane vrhunskom ponudom hrane, pića, kave i maslinovog ulja.

Uz predavanja i panele, dodatna uzbuđenja pružit će i razni masterclassovi te vođene degustacije, kao što su Coffee Masterclass, radionica „Razvoj okusa u čokoladi – od kakaovca do čokolade“, predstavljanje jedinstvene međunarodne izložbe vina „Best of Vinistra“, kao i prezentacija najboljih hrvatskih ginova te najboljih svjetskih maslinovih ulja.

FoodTech Start Up Competition - natjecanje za start up-ove

U brojne panele, predavanja, masterclassove i gala večere, ovogodišnji Weekend Food Festival predstavlja i FoodTech Start Up Competition natjecanje za start up-ove koncipirano s ciljem pronalaska novih i kreativnih ideja te pružanja podrške rastućim nadama prehrambene i ugostiteljske industrije.

Ivana Mačić od Ivana Mačić
Koliko se hrane bacilo na kraju dana, zna li se šta?

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Engage in a new social, business and technological revolution

Zagreb
19. i 20. 10. 2023.

KUPI ULAZNICU
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

18.9k odgovora

6.1k komentara

1.5k korisnika

...