67 pregleda
Monika Kiris u rubrici Društvo od Monika Kiris

Na koji način regionalna tvrtka MK Group pokazuje društvenu odgovornost u zajednici?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od Redakcija

MK Group donira 160.000 eura za vrtiće u Hrvatskoj

Donacije vrtićima u okviru društveno odgovornog programa „Podrška obitelji“ realiziraju se u cijeloj regiji, a u Hrvatskoj će ih dobiti vrtići u Zagrebu, Umagu, Šibeniku i na Braču

Tvrtka MK Group će kroz svoj program društvene odgovornosti „Podrška obitelji“ 2023. godine izdvojiti 600.000 eura za vrtiće u Adria regiji, a za Hrvatsku je namijenjen ukupni iznos od 160.000 eura. Ova akcija realizira se povodom velikog jubileja MK Group – 40 godina uspješnog poslovanja.

Mihailo Janković, generalni direktor, MK Group, izjavio je:

U svim zajednicama u kojima poslujemo, doprinosimo unapređenju uvjeta u kojima djeca odrastaju, obrazuju se i razvijaju. Briga o najmlađima je ulaganje u budućnost, a MK Group upravo uz slogan „Slavimo budućnost“ obilježava jubilarnih 40 godina rada i organizira niz društveno odgovornih aktivnosti ukupne vrijednosti 1 milijun eura. Ovogodišnje donacije u sklopu regionalnog programa „Podrška obitelji” namijenili smo vrtićima, a konkretno za hrvatske vrtiće izdvojili smo iznos od 160.000 eura.“

Jednake donacije od po 40.000 eura dobit će: Zagreb, Umag, Šibenik i Općina Nerežišća na Braču. Dok će gradovi sredstva iskoristiti za renoviranje i opremanje vrtića, na Braču će Općina Nerežišća iznos od 40.000 eura pridružiti fondu za izgradnju vrtića, za koji je u tijeku izrada glavnog projekta.

Luka Juroš, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade, prisustvovao je sastanku na kojem se razgovaralo o realizaciji donacija, izboru vrtića i namjeni sredstava, kao i o predstojećim koracima koji će osigurati efikasnu realizaciju projekta. Tom prilikom izjavio: 

U ime Grada Zagreba i gradskih dječjih vrtića, zahvaljujem MK Group na ovoj hvalevrijednoj donaciji. Ulaganje u obrazovanje, djecu i mlade investicija su u održivi razvoj društva i bolju budućnost. MK Group i program „Podrška obitelji“, koji provodi već niz godina, primjer su društveno odgovornog poslovanja i na tome im čestitam i od srca zahvaljujem. Zagrebački vrtići ovu će donaciju iskoristiti na najbolji mogući način“.

Gradonačelnik Grada Umaga, Vili Bassanese, izjavio:

„Biti društveno odgovoran znači biti dio zajednice u kojoj svakodnevno stvaraš i rasteš te imati osjećaj pripadnosti i odgovornosti za ukupnu kvalitetu života te iste zajednice. MK Group svojim doprinosom utječe na podizanje kvalitete života te njeguje vrijednosti zajednice, stoga veliko hvala u ime Grada Umaga, a posebno u ime naših najmlađih stanovnika, na dodjeli donacije za vrtiće u okviru CSR programa “Podrška obitelji”

Željko Burić, gradonačelnik Šibenika, rekao je:

„Prije svega zahvaljujemo MK Group što je uvrstila Grad Šibenik u program donacija predškolskim ustanovama. Donirana sredstva će biti usmjerena za potrebe uređenja i opremanja vanjskog dječjeg igrališta, jednog od vrtićkih objekata gradske ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje – Dječji vrtić Šibenska maslina“

Svemir Obilinović, općinski načelnik, izjavljuje: 

“Općina Nerežišća je mala otočna općina s velikim projektom. Potaknuti pozitivnim demografskim pokazateljima u posljednje vrijeme, prošle godine pokrenuli smo projekt izgradnje dječjeg vrtića za 70 mališana. Partner na projektu nam je Grad Supetar, čime ovaj novi vrtić dobiva i širi značaj za Brač. Dio sredstava za izgradnju osigurali smo iz sredstava Europske unije, a sada smo dobili i ovu važnu donaciju od MK Group. Uvjereni smo kako ćemo dovršetkom projekta dati dodatni razlog ostanku mladih obitelji na otoku, a nadamo se i daljnjem porastu broja naših najmlađih“.

Regionalni program „Podrška obitelji“ odvija se i u drugim zemljama Adria regije u kojima posluje MK Group – Srbiji, Sloveniji i Crnoj Gori. Već sedmu godinu tvrtka kroz njega novčano nagrađuje sve zaposlene koji postanu roditelji, uključujući zaposlene u Hrvatskoj. 

Interni program je zatim proširen donacijama ustanovama koje se bave djecom i mladima, kao i jačanjem obitelji kao osnovne jedinice društva.

Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...