57 pregleda
Monika Kiris u rubrici Društvo od Monika Kiris

Kada je - Međunarodni dan obitelji?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija

Međunarodni dan obitelji se prema preporuci Glavne skupštine Ujedinjenih naroda obilježava 15. svibnja širom svijeta već dugi niz godina radi poticanja društva na svim razinama na zaštitu i osnaživanje uloge obitelji

Od 1996. generalni tajnik Ujedinjenih naroda odabire temu za proslavu Međunarodnog dana obitelji. Tako je zadnjih pet godina bilo posvećeno temama:

  • zdravlja i održivog razvoja
  • obrazovanja i dobrobiti obitelji,
  • prikazu uloge obitelji i obiteljske politike u unaprjeđenju ciljeva održivog razvoja, obitelji i uloge novih tehnologija, obitelji i urbanizacije.

Trideseta obljetnica Međunarodnog dana obitelji tematski će biti usredotočena na svjetske trendove i izazove – tehnološke promjene, migracije, urbanizaciju, demografske i klimatske promjene te njihov utjecaj na obitelji. 

Jasno je da se brojne društvene promjene na globalnoj razini odražavaju i na položaj obitelji, kao i na kontekst u kojem se zbiva suvremeni obiteljski život u Hrvatskoj.

Ipak je istinski koncept obitelji ostao isti – obitelj je i dalje većini naprvommjestu, jaka je povezanost među članovima obitelji, izražen je osjećaj pripadnosti te međusobna briga i skrb jednih o drugima, kao i osjećaj sigurnosti unutar obitelji.

Osnivanjem Središnjega državnog ureda za demografiju i mlade Vlada Republike Hrvatske pokazuje spremnost na učinkovito rješavanje današnjih nepovoljnih demografskih trendova.

Vlada pokušava donositi kvalitetne mjere radi prevencije i zaustavljanja iseljavanja mladih naraštaja iz RH – obiteljske potpore putem naknada i usluga, zaštita zaposlenih roditelja te održavanje ravnoteže između obiteljskih i radnih odgovornosti. 

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...