156 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Djeca i roditeljstvo od Mia Jelinčić

Kako obilježiti Međunarodni dan obitelji

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Međunarodni dan obitelji obilježite u krugu najmilijih – evo kako!

Sve ljepše vrijeme i sve duži dani znače samo jedno – više prilika za provođenje vremena sa svojim najmilijima. Imajući na umu da se 15. svibnja obilježava Međunarodni dan obitelji, kao i da on 2022. godine pada na nedjelju, donosimo vam popis aktivnosti koje će ovaj dan učiniti nezaboravnim za vas i cijelu vašu obitelj.

Dan započnite zajedničkim doručkom

Postoji li bolji početak nedjelje od zajedničkog doručka, dok su svi još čupavi i u pidžamama? Kako biste svoje najmlađe od najmanjih nogu naučili odgovornosti i važnosti podjele obveza, zašto doručak ne biste napravili zajedničkim snagama? Pripremali zobene pahuljice, jaja i slaninu, palačinke ili waffle, sve je puno lakše kad se male ruke slože!

Obiteljski odlazak na plac

Nakon doručka napravite popis za kupovinu i sa svojim partnerom i djecom otiđite u šetnju do obližnjeg placa. Napunite hladnjak šarenim bojama proljeća, a djecu podučite trikovima za odabir samo najsvježijeg voća i povrća - koje ste i sami naučili od svojih roditelja. Dok ste tamo, nemojte zaboraviti kupiti sve potrebno za roštilj.

Ručak? Roštilj u prirodi je uvijek dobra ideja!

Dobro je poznato da i djeca i odrasli uživaju u boravku u prirodi. Zato spojite ugodno s korisnim i isplanirajte piknik u omiljenom parku ili šumi. Prije nego krenete, pripremite peciva za burgere ili sami sameljite meso za ćevapčiće ili pljeskavice. U tome će vam pomoći Kenwood Titanium Chef Baker i njegovi nastavci – za izradu tijesta i mljevenje mesa. U recept za peciva  dodajte prirodna bojila – primjerice, špinat ili dimljenu papriku – i unesite boje u veseli proljetni piknik.

Dan ispunite uživanjem na suncu i igrama na otvorenom

Hula hop, frizbi, nogometna lopta i vijača za preskakanje predmeti su koje ne želite zaboraviti. Dok djeca i kućni ljubimci siti i veseli trčkaraju oko vas, vi s prijateljima bezbrižno zaigrajte neku od omiljenih društvenih igara. Nedjelja je ipak dan za odmor i uživanje u krugu najmilijih!

Desert u omiljenoj gradskoj slastičarnici

Kada poželite otići, zajedno pokupite stvari i krenite na desert kod kuće ili u gradsku slastičarnicu. Prilikom pakiranja stvari napomenite djeci koliko je važno za sobom pokupiti otpad.

Iznenadite djecu pa putem na zajedničko druženje pozovite i djedove i bake. Odabir jela prepustite djeci – ako se odluče za sladoled, odvedite ih o obližnju slastičarnicu, a ako pak izraze želju za omiljenom domaćom čokoladnom tortom s narančom, ne preostaje vam ništa drugo nego zaposliti svoj Titanium Chef Baker.

Vrijeme za spavanje može biti zabavno – čitanje djeci, film nakon što djeca zaspu

S obzirom na to da su se umorila tijekom dana, djeca će zaspati dok kažete keks. Učinite im uspavljivanje zabavnim i provedite još malo vremena s njima dok im čitate tekst omiljene slikovnice. Kada djeca zaspu, posvetite se sebi ili partneru. Odlučili se za razgovor uz čašu vina ili film, sigurni smo da ćete cijeniti svoj mir i tišinu.

Koji god scenarij odabrali, zabilježite uspomene fotografijama i pohranite ih u obiteljski album. Tko zna, možda započnete novu tradiciju i počnete svake godine obilježavati Međunarodni dan obitelji!

Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

5.9k komentara

1.5k korisnika

...