238 pregleda
Ana Pilato u rubrici Priroda od Ana Pilato

Kako se može sve obilježiti svjetski dan vode koji je 22. ožujka svake godine?

Možda nekim ekološkim aktivnostima...

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Nino Marić od Nino Marić
odabran od Ana Pilato
 
Najbolji odgovor

Za budućnost bez plastike: iz jezera Bočac u Bosni i Hercegovini GROHE uklonio 30 tona plastičnog otpada

Na Svjetski dan voda (29.03.) GROHE još jednom podsjeća na važnost očuvanja voda, a kroz svoje kampanje i aktivnosti očuvanja okoliša uključuje i svoje kupce

Oceani plastike sve su izvjesnija budućnost. Prema istraživanjima globalne organizacije World Wildlife Fund, količina plastičnog otpada u oceanima će se učetverostručiti do 2050. godine. Brza reakcija važnija je no ikad, što je prepoznao i vodeći svjetski brend za cjelovita kupaonska rješenja i kuhinjske elemente GROHE, novom akcijom za spas okoliša – uklanjanjem 30 tona otpada iz jezera Bočac u Bosni i Hercegovini. Akcija je provedena u suradnji s njemačkom nevladinom udrugom everwave, a do sada prikupljena količina plastike jednaka je količini od milijun PET boca od 1,5 l. Sljedeći je korak reciklirati što je više moguće prikupljenog otpada za ponovnu primjenu.

Čišćenje jezera Bočac aktivnost je u sklopu kampanje “Made for your water”, u kojoj se GROHE obvezao prikupiti po jedan kilogram otpada iz europskih voda za svaki GROHE Blue proizvod kupljen između 1. kolovoza i 31. prosinca 2021. u regiji EMENA. Na ovaj način potrošači su dobili priliku dati izravan doprinos čišćem okolišu, eliminirajući plastične boce za jednokratnu upotrebu iz svakodnevne primjene bez ugrožavanja udobnosti ili praktičnosti.

Inovativni GROHE Blue sustav nudi filtriranu, ohlađenu, negaziranu, srednjegaziranu ili gaziranu vodu izravno iz slavine te, jednom instaliran, može smanjiti buduću potrošnju plastike u omjeru do 800 plastičnih boca godišnje po četveročlanoj obitelji.

“Nije dovoljno samo spriječiti buduće onečišćenje plastikom, kao tvrtka i uspješan brend moramo aktivno sudjelovati u obnavljanju krhkih ekosustava koji su već pogođeni postojećim plastičnim otpadom. Ovaj se problem može riješiti isključivo zajedničkim radom svih nas, stoga smo zahvalni na snažnom partnerstvu s everwaveom i povjerenju potrošača u naše proizvode.”

....izjavio je Jonas Brennwald, čelnik LIXIL EMENA i co-CEO Grohe AG.

Čišćenje jezera Bočac nastavak je uspješne dugogodišnje suradnje kompanije GROHE s everwave-om, njemačkom ekološkom udrugom koja koristi inovativne tehnologije za uklanjanje plastičnog otpada iz rijeka i jezera prije no što uđe u oceane. Educiranje o utjecaju plastike na okoliš i promoviranje načina života bez plastike ostaju zajednička misija za budućnost.

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

5.9k komentara

1.5k korisnika

...