378 pregleda
Marija Miljević u rubrici Priroda od Marija Miljević (10.4k bodova)

Kako će DHMZ 2022. godine obilježiti Svjetski meteorološki dan (23.03.) i Svjetski dan voda (22.03.)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od Redakcija (146k bodova)
prikazano od Znatko

U petak, 25. ožujka 2022. godine, u Zagrebu održat će se svečani program obilježavanja "Svjetskog meteorološkog dana" i "Svjetskog dana voda"

U uvodnom dijelu svečanosti okupljenima će se obratiti glavna ravnateljica Državnog hidrometeorološkog zavoda, dr. sc. Branka Ivančan-Picek te izaslanica predsjednika Vlade RH i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, Nataša Tramišak te drugi uvaženi gosti i partneri.

Ovogodišnja tema Svjetskog meteorološkog dana "Rano upozorenje i djelovanje" naglasak stavlja na važnost hidrometeoroloških i klimatoloških informacija za učinkovitost sustava ranog upozorenja koji štiti ljudske živote, materijalna dobra i okoliš od ekstremnih vremenskih pojava.

Svjetski dan voda ove godine motom "Podzemne vode - učinimo nevidljivo vidljivim" želi osvijestiti ključnu ulogu podzemnih voda koje utječu na svaki aspekt naših života.

Stručnjaci i znanstvenici DHMZ-a održat će predavanja u kojima će se osvrnuti na ulogu kvalitetnih i pravovremenih informacija za učinkovitost sustava ranog upozorenja, predstaviti aktivnosti, strukturne projekte, nove tehnologije i istraživanja DHMZ-a koja doprinose unapređenju sustava, kao i vrste te procedure upozorenje koje izdaje DHMZ i koji su važni za sigurnost građana, zaštitu okoliša, prilagodbu klimatskim promjenama i održivost gospodarskog razvitka.

Ovom prigodom predstavit će se i prvi Agroklimatski atlas Hrvatske koji je važan doprinos agrometeorologa i klimatologa DHMZ-a uravnoteženom razvoju poljoprivrede i proizvodnje hrane te zaštite šuma od požara osobito u kontekstu prilagodbe zajednice na očekivane učinke klimatskih promjena.

Na kraju svečanosti uručit će se priznanja Hrvatskog meteorološkog društva i odati priznanje DHMZ-a zaslužnim neprofesionalnim meteorološkim i hidrološkim motriteljima.

Više informacija o glavnim naglascima predavanja, predavačima te zanimljivostima vezanim za ovogodišnje teme Svjetskog meteorološko dana i Svjetskog dana svakodnevno ćemo objavljivati na web stranicama DHMZ-a (meteo.hr) na adresi:

Slična pitanja

1 odgovor
Nino Marić 28.03.2022. pitanje u rubrici Tehnologija od Nino Marić (15.8k bodova)
1 odgovor
Ana Pilato 22.03.2022. pitanje u rubrici Priroda od Ana Pilato (7.9k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
Znatko medijski pokriva

Data Science Conference Adria 23

DSC ADRIA 23

Pripremite se za najinovativniju AI konferenciju godine u Adrija regiji!

online, 16. 5. 2023.
Zagreb, 17. i 18. 5. 2023.
Rijeka, 19. 5. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

ST.ART UP 2023

ST.ART UP 2023

& GAME CHANGER AWARDS

Zagreb, 24. - 27. 5. 2023.
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.9k pitanja

17.3k odgovora

4.5k komentara

1.4k korisnika

...