441 pregleda
Marija Miljević u rubrici Znanost od Marija Miljević
promjena rubrike od Znatko

Kako će DHMZ 2022. godine obilježiti Svjetski meteorološki dan (23.03.) i Svjetski dan voda (22.03.)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

U petak, 25. ožujka 2022. godine, u Zagrebu održat će se svečani program obilježavanja "Svjetskog meteorološkog dana" i "Svjetskog dana voda"

U uvodnom dijelu svečanosti okupljenima će se obratiti glavna ravnateljica Državnog hidrometeorološkog zavoda, dr. sc. Branka Ivančan-Picek te izaslanica predsjednika Vlade RH i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, Nataša Tramišak te drugi uvaženi gosti i partneri.

Ovogodišnja tema Svjetskog meteorološkog dana "Rano upozorenje i djelovanje" naglasak stavlja na važnost hidrometeoroloških i klimatoloških informacija za učinkovitost sustava ranog upozorenja koji štiti ljudske živote, materijalna dobra i okoliš od ekstremnih vremenskih pojava.

Svjetski dan voda ove godine motom "Podzemne vode - učinimo nevidljivo vidljivim" želi osvijestiti ključnu ulogu podzemnih voda koje utječu na svaki aspekt naših života.

Stručnjaci i znanstvenici DHMZ-a održat će predavanja u kojima će se osvrnuti na ulogu kvalitetnih i pravovremenih informacija za učinkovitost sustava ranog upozorenja, predstaviti aktivnosti, strukturne projekte, nove tehnologije i istraživanja DHMZ-a koja doprinose unapređenju sustava, kao i vrste te procedure upozorenje koje izdaje DHMZ i koji su važni za sigurnost građana, zaštitu okoliša, prilagodbu klimatskim promjenama i održivost gospodarskog razvitka.

Ovom prigodom predstavit će se i prvi Agroklimatski atlas Hrvatske koji je važan doprinos agrometeorologa i klimatologa DHMZ-a uravnoteženom razvoju poljoprivrede i proizvodnje hrane te zaštite šuma od požara osobito u kontekstu prilagodbe zajednice na očekivane učinke klimatskih promjena.

Na kraju svečanosti uručit će se priznanja Hrvatskog meteorološkog društva i odati priznanje DHMZ-a zaslužnim neprofesionalnim meteorološkim i hidrološkim motriteljima.

Više informacija o glavnim naglascima predavanja, predavačima te zanimljivostima vezanim za ovogodišnje teme Svjetskog meteorološko dana i Svjetskog dana svakodnevno ćemo objavljivati na web stranicama DHMZ-a (meteo.hr) na adresi:

Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

5.9k komentara

1.5k korisnika

...