276 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Zdravlje i medicina od Mia Jelinčić
Kako će se 2022. obilježiti svjetski dan nepušenja u Hrvatskoj?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

31. svibnja obilježava se Svjetski dan nepušenja

U Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo pričat će se o štetnosti duhana na okoliš

Svjetski dan nepušenja održat će se 31. svibnja (utorak) 2022. godine u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, Edukacijski centar, Rockefellerova 12, Zagreb s početkom u 10 sati.

Ove godine naglasak je obilježavanja Svjetskog dana nepušenja na zaštitu okoliša te se cijela kampanja odvija pod naslovom „Duhan - prijetnja našem okolišu“. Kampanja je usmjerena na podizanje svijesti javnosti o utjecaju duhana na okoliš - od uzgoja, proizvodnje, distribucije i otpada.

Globalna kampanja 2022. godine ima za cilj podizanje svijesti javnosti o utjecaju cijelog proizvodnog procesa duhana na okoliš - od njegova uzgoja, proizvodnje i distribucije do štetnog otpada koji stvara. Ova kampanja također želi razotkriti pokušaje duhanske industrije kojima ona pokušava zavaravati javnost reklamirajući i predstavljajući duhanske proizvode kao ekološki prihvatljive.

Obilježavanje Svjetskog dana nepušenja organizirao je Hrvatski zavod za javno zdravstvo zajedno sa Školom narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu uz sudjelovanje Ureda Svjetske zdravstvene organizacije u Hrvatskoj.

U edukacijskom centru gostovat će stručnjaci iz područja zdravstva Iva Pejnović Franelić, Krunoslav Capak, Mirjana Kujundžić Tiljak, Ivan Ćelić, Ana Puljak i Dijana Mayer, koji će držati predavanja na temu pušenja i duhana. 

Marina Baričanec od Marina Baričanec
Naši svi puše ko Turčini :)
Hrvoje Hladnik od Hrvoje Hladnik
Danas je HZJZ obilježio Svjetski dan nepušenja i pri tome je Krunoslav Capak komentirao da u Turskoj je danas (za razliku od Hrvatske) zabranjeno pušenje na svim mjestima i izreka "pušiš kao Turčin" više nema smisla u moderno doba. Više o isječcima za obilježavanja ovog svjetskog dana pogledajte u Znatkovov video uratku.

Slična pitanja

Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.0k komentara

1.6k korisnika

...