188 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Priroda od Mia Jelinčić (2.8k bodova)
Kako je započeo 56. Floraart 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija (115k bodova)
prikazano od Znatko

Otvoren 56. Floraart: Četiri dana cvjetne idile na Bundeku

Cvjetne instalacije, natjecanja florista, edukativni i zabavni programi, ekskluzivni gosti iz Koreje - međunarodna vrtna izložba traje do 22. svibnja 2022. i ove se godine ne propušta!

Kažu da Wagong - korejsko umijeće aranžiranja cvijeća obilježava duboka estetika jednostavnosti, ali i grandioznosti. Posjetitelji Floraarta 2022. imat će jedinstvenu priliku upoznati tajne Wagonga kroz nekoliko radionica posebne gošće Kang Yong-Soon. Ova iznimna suradnja predstavljena je 19. svibnja 2022. na svečanom otvorenju Međunarodne vrtne izložbe Floraart 2022. na kojoj su nazočili i Marija Vučković, izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministrica poljoprivrede, Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba, Hong Seong Wook, veleposlanik Republike Koreje i Damir Grgić, voditelj Podružnice Zrinjevac u Zagrebačkom holdingu.

”U proizvodnji cvijeća Hrvatska je deficitarna. Međutim, ovdje mogu reći da će u sljedećem višegodišnjem financijskom razdoblju taj sektor dobiti veću i značajniju podršku. Njegova vrijednost nije samo u proizvodnji, nego i u posebnom skladu koji unosi u naše živote,“ rekla je Marija Vučković, ministrica poljoprivrede.

Na više od 300 tisuća četvornih metara Bundeka, zasađeno je čak 100 000 sadnica, a izlaže 180 domaćih i inozemnih izlagača. Grad Zagreb prepoznao je gospodarsku, turističku i promotivnu vrijednost Floraarta te će i nadalje pružati svestranu podršku, naglasio je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba i dodao: 

”Osobno smatram da je potreba čovjeka za prirodom usađena u njegovo biće, a danas je ta potreba jača i izraženija nego ikada. U današnje vrijeme, pored svih nesretnih okolnosti koje nas okružuju ovo šarenilo boja i mirisa može nam pomoći da svoje misli usmjerimo na nešto pozitivnije.”

Hong Seong Wook, veleposlanik Republike Koreje rekao je kako se 2022. godine obilježava 30. godišnjica diplomatskih odnosa između Koreje i Hrvatske te kako se iskreno nada da će ova suradnja znatno zbližiti dvije zemlje.

Damir Grgić, voditelj Podružnice Zrinjevac, istaknuo je kako će se posjetitelji uz svakodnevna predavanja, radionice, dječje predstave i igraonice, upoznati s bogatstvom biološke raznolikosti i uživati u bojama i mirisima na jezeru Bundek.

Floristi će pokazati sva svoja umijeća i vještine na natjecanju florista, održat će se i međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju, a ove godine posjetitelje očekuje iznimno bogat edukativni program i brojna zanimljiva predavanja i prezentacije. Za najmlađe je organiziran Floragrad u suradnji s Laboratorijem zabave na kojem će uživati u kreativnoj izradi cvijeća svakoga dana na temu drugog kontinenta. Pop Up Summer Garden donosi zabavu i gostovanja poznatih DJ-eva.

Kao i obično posjetitelji mogu nabaviti proljetne sadnice, sobno bilje, sadnice ukrasnog drveća iz hortikulturne i cvjećarske ponude po pristupačnim cijenama. Ulaz na izložbu i sva predavanja, radionice i natjecanja je besplatan, a izložba je otvorena od 9 do 21 sat.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.1k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...