56 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Umjetnost i kultura od Mia Jelinčić [Superaktivan] (2.2k bodova)

Tko je predstavio tehniku aranžiranja cvijeća Wagong na Floraartu 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija [Turboaktivan] (27.8k bodova)
uređen od Redakcija

Aranžiranje cvijeća kao meditacija

Ekskluzivna gošća Floraarta 2022., Kang Yong-Soon, majstorica tradicionalnog korejskog umijeće aranžiranja cvijeća otkriva tajne Wagonga

Skladan izraz kroz ljepotu linija i praznina inspiriranih prirodom - aranžiranje cvijeća, grančica i dijelova panjeva u korejskom bijelom porculanu na drvenom postolju – to je ukratko Wagong – tradicionalno korejsko umijeće aranžiranja cvijeća. Posjetitelji ovogodišnjeg Floraarta imali su jedinstvenu priliku upoznati tajne Wagonga kroz radionice majstorice Wagonga, Kang Yong-SoonWagong tehnika je poznata ne samo u Koreji, već i u cijelom svijetu.

”U preciznoj formi linija i praznina može se osjetiti ljepota umjerenosti. Također je prisutna umjetnička interpretacija karakteristične ljepote prirode i godišnjih doba. Korejsko umijeće aranžiranja cvijeća je poput meditacije uma u smislu izražavanja slike dok umjetnik ispunjava i čisti cijeli prostor”, kaže gospođa Kang.

Od malena je obožavala cvijeće, a nakon udaje upoznala se s majstorima aranžiranja cvijeća. Ljubav prema Wagongu traje punih 50 godina u kojima se usavršila i postala vodeća majstorica u Koreji. Njezina upornost i talent učinili su je uspješnom širom zemlje i donijeli joj predsjedničku nagradu u Koreji prošlog studenog.

”Koristimo se materijalima iz prirode. Punine i praznine koje stvaramo daju nam mir i sreću, a čin slaganja kreacije je poput meditacije. Prvo se bira vaza; visoka ili niska, a zatim cvijeće i grančice. Tada se donosi odluka. Najvažnije je da aranžman bude jednostavan”, dodaje Kang Yong-Soon.

2022. se godine obilježava 30. godišnjica diplomatskih odnosa između Republike Koreje i Hrvatske, pa je ova jedinstvena suradnja korejskih florista i Floraarta pokazatelj odličnih odnosa dviju država, a posjetiteljima najveće cvjetne izložbe bila je prava atrakcija.

Slična pitanja

1 odgovor 107 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.7k pitanja

14.0k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...