41 pregleda
Marija Miha u rubrici Djeca i roditeljstvo od Marija Miha (8.0k bodova)

Kako će 2022. godine HZJZ obilježiti međunarodni tjedan dojenja?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Nino Marić od Nino Marić (11.2k bodova)
odabran od Marija Miha
 
Najbolji odgovor

Nacionalni tjedan dojenja, 1. – 7. listopada 2022.

Iskoračimo za dojenje – koračajmo u znak podrške dojenju i za očuvanje vlastitog zdravlja

Od 1. do 7. listopada 2022. godine obilježava se Nacionalni tjedan dojenja. Ove godine će HZJZ raditi na podizanju svijesti o važnosti i dobrobiti dojenja za dijete, majku i cjelokupnu zajednicu. Uz to i na važnosti provedbe zdravih stilova života, a posebno hodanja kao najdostupnije tjelesne aktivnosti i provođenja vremena vani, na otvorenom, u svrhu očuvanja vlastitog zdravlja.

Pod geslom Iskoračimo za dojenje HZJZ će promovirati temu ovogodišnjeg Svjetskog tjedna dojenja (engl. Step up for breastfeeding) i pozvati sve ljude da budu tjelesno aktivni, da hodaju, te svakodnevno putem društvenih mreža Živjeti zdravo dijele broj koraka koji su učinili tog dana. Tako svi mogu zajedno pružili podršku i napravili što je moguće veći „iskorak“ za dojenje.

Organizatori ovogodišnjeg Nacionalnog tjedna dojenja su Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Hrvatskom udrugom grupa za potporu dojenja, Udrugom za zdravo i sretno djetinjstvo, te zajednicom Supermame.

Prvog dana ovog tjedna, 1. listopada 2022., obilježava se i Svjetski dan hodanja. Stoga će tokom Nacionalnog tjedna dojenja HZJZ započeti s pozivanjem svih ljudi na uključivanje u Svjetski dan hodanja (Obilježavanje Svjetskog dana hodanja 2022. godine – ŽIVJETI ZDRAVO (zivjetizdravo.eu). Tijekom cijelog tjedna HZJZ će dijeliti zanimljive sadržaje i svakodnevno zbrajati korake koje će im svi uključeni građani dostavljati putem društvenih mreža. Veličinom prijeđenih udaljenosti HZJZ sugerira da ćemo simbolički svakoga dana raditi sve veći iskorak i pružati sve veću razinu podrške majkama u dojenju.

Prisjetimo se, kroz projekt Živjeti zdravo čija je voditeljica prof. dr. sc. Sanja Musić Milanović, a koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo u partnerstvu s Mrežom zavoda za javno zdravstvo nabavljeni su jednoobrazni setovi opreme za uređenje po jedne hodačke staze i po jednog parka u svakoj županiji Republike Hrvatske. U sklopu toga, a s ciljem promicanja zaštite i pružanja podrške dojenju kao najzdravijem izboru za dijete i za majku te kako bi potakli stvaranja okruženja koja promiču zdravlje, svaka hodačka staza i park Živjeti zdravo obogaćeni su stolićem i klupom za prematanje i dojenje. U ovogodišnjem Nacionalnom tjednu dojenja HZJZ će nas prisjetiti postavljenih klupa za dojenje i pozvati obitelji da s njima podijele svoje fotografije s klupa u parkovima i na stazama Živjeti zdravo.

HZJZ poziva sve da se pridruže njihovoj inicijativi obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja i u tjednu od 1. – 7. listopada 2022. te da to vrijeme provedete vani na otvorenom, hodate, brojite korake i dijelite ih s HZJZ-om, te da uživajte i na hodačkim stazama,  a u parkovima Živjeti zdravo slobodno nahranite svoju dječicu i zajedno s njima, pošaljete poruku o dobrobiti dojenja za zdravlje! Svakog dana, svoj dnevni broj koraka podijelite s HZJZ-om kroz društvene mreže Živjeti zdravo uz oznaku @zivjeti.zdravo te i sami postanite dio velikog, nacionalnog iskoraka za dojenje, a HZJZ će putem društvenih mreža Živjeti zdravo s vama podijeliti veličinu učinjenog iskoraka!

U ovom tjednu brojat će se koraci te dijeliti savjeti i informacije o važnosti dojenja. U HZJZ-u vjeruju da će ovakvom zajedničkom inicijativom pružiti podršku svim majkama koje doje ili žele dojiti svoju djecu, poslati pozitivnu poruku o vrijednosti dojenja te istovremeno podsjetiti na važnost redovite tjelesne aktivnosti za očuvanje zdravlja!

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
Znatko medijski pokriva

NEM Zagreb 2022Središnje mjesto okupljanja producenata, scenarista, produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja

Zagreb, 07. - 09.12.2022.

ULAZNICA
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

9.7k pitanja

15.3k odgovora

3.5k komentara

1.5k korisnika

...