Monika Kiris u rubrici Hrana i piće od

Kako će glumac George Clooney i brend Nespresso obilježiti Svjetski dan kave 2022.godine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

George Clooney slavi Svjetski dan kave uz – praznu šalicu

Slavni glumac udružio je snage s brendom Nespresso kako bi upozorili na probleme s kojima se zbog klimatskih promjena suočavaju uzgajivači kave

Uoči Svjetskog dana kave, Nespresso slavi one koji su najzaslužniji za naš jutarnji užitak u crnom napitku – farmere koji uzgajaju kavu diljem svijeta, a čija je egzistencija ugrožena zbog klimatskih promjena. Trenutno je više od 60 % divlje kave u svijetu ugroženo, dok bi do 2050. više od polovice zemlje na kojoj se kava danas uzgaja moglo biti neobradivo. 

Andrea Dominiković / Komunikacijski laboratorij

Stoga, povodom Svjetskog dana kave, 1. listopada 2022., Nespresso je lansirao kampanju s Georgeom Clooneyjem u glavnoj ulozi. Slavni glumac u ruci drži praznu šalicu kave, upozoravajući kako je budućnost bez omiljenog crnog napitka realna opasnost – ali Nespresso već godinama radi na tome da se stvari promijene.

Od 2022. godine svaka šalica Nespresso kave je ugljično neutralna, što je certificirao The Carbon Trust, organizacija koja kompanijama pomaže postići Net Zero cilj. Svaka je Nespresso kapsula napravljena od aluminija, što znači da se može bezbroj puta ponovno reciklirati. Gotovo polovica ugljičnog otiska kave stvara se na samoj farmi pa Nespresso ulaže napore kako bi ojačao regenerativnu poljoprivredu. Osim toga, fokus je i na pošumljavanju, eko-dizajnu, recikliranju, korištenju obnovljive energije i optimizaciji logistike.

Globalno, Nespresso surađuje s više od 140.000 farmera u 18 zemalja, a mnogi od njih već se suočavaju s problemima s usjevima kave. Posebno osjetljiva na klimatske šokove je Arabica, vrsta kave koja čini gotovo dvije trećine svjetske proizvodnje. Zato je 2003. pokrenut program Nespresso AAA Sustainable Quality™, koji pomaže u poboljšanju prinosa i kvalitete žetve kave, istovremeno štiteći okoliš i poboljšavajući život poljoprivrednika i njihovih zajednica.

Andrea Dominiković / Komunikacijski laboratorij

Bojana Guteša, regionalna direktorica marketinga brenda Nespresso je izjavila:

Mi iz kompanije Nespresso svakim se danom trudimo živjeti održivost na svim razinama poslovanja i ponosni smo što su naši napori prepoznati u zajednici. Samo zajedničkim djelovanjem možemo napraviti pozitivnu promjenu, što smo već mnogo puta dosad i dokazali.

George Clooney godinama je ambasador brenda Nespresso, a ovo im je 16. zajednička kampanja. Član je njihovog Savjetničkog odbora za održivost, a posjetio je brojne farme kave te je upoznat s problemima poljoprivrednika koji se bave uzgojem diljem svijeta. S motom: „Vrijeme je da razmišljamo izvan šalice kako bismo zaštitili ono što je u njoj“, Clooney i Nespresso poručuju kako je uz zajedničke napore moguće pomoći ne samo farmerima i uzgajivačima kave, nego i cijelom planetu.

Slična pitanja

5 odgovora 465 👀
1 odgovor 247 👀
1 odgovor 251 👀
1 odgovor 307 👀
1 odgovor 261 👀
1 odgovor 259 👀
1 odgovor 255 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...