Monika Kiris u rubrici Hrana i piće od

Ljubitelj kave je netko tko iskreno uživa u trenutku, kome šalica kave nije samo rutina kojom započinje dan, već poseban ugođaj kojem se raduje svakodnevno. Kratka, duga, s mlijekom ili bez mlijeka – iako kavu najčešće pijemo u nekim od ovih kombinacija, njezina priprema zanimljiv je proces na koji utječu brojni faktori. No što točno najviše utječe na okus kave?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Kako napraviti savršenu šalicu kave?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

O umijeću pripreme kave te ljubavi prema tom obožavanom napitku razgovarali smo s Majom Milovanović, Coffee ambasadoricom brenda Nespresso koja nam je otkrila više informacija o svom poslu

Razvoj recepata za pripremu kava različitih senzornih profila izuzetno je kreativan posao. Kada shvatite koliko faktora utječe na finalni okus napitka koji pripremate, teško je ne osjećati se kao kemičar. Samo neki od njih su svježina i temperatura vode i mlijeka. U cijelom procesu od velike je pomoći Nespresso sistem koji kontrolira važne vanjske varijable.

Osmišljen je tako da su svi faktori koju mogu utjecati na konačni okus kave već unaprijed točno definirani. Precizno odmjerena količina pržene, mljevene kave već je spakirana u aluminijsku kapsulu, pod strogo kontroliranim uvjetima u kojima ostaje savršeno svježa do trenutka pripreme. Na takvu kavu ne mogu utjecati mirisi, vlaga ili toplina. Nespresso aparat precizno je programiran da uvijek da količinu vode koja je potrebna za pripremu jedne šalice kave. Temperatura vode je također optimalno podešena, kao i izuzetno visok pritisak od 19 bara. Svi ovi čimbenici zajedno obećavaju da ćete uživati u šalici kave vrhunske kvalitete, a opet ostavljaju neograničen prostor za maštu u kreiranju različitih recepata.

Slična pitanja

1 odgovor 250 👀
5 odgovora 463 👀
1 odgovor 179 👀
1 odgovor 499 👀
1 odgovor 261 👀
1 odgovor 306 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...