Mia Jelinčić u rubrici Recepti od Mia Jelinčić

Kako napraviti hit Nespresso ledene kave za ljetne vrućine - od kokosa i ananasa ili od limete i metvice? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Kremaste, osvježavajuće i egzotične: hit ledene kave ovoga ljeta donose okuse popularnih koktela

Kokos i ananas ili limeta i metvica?

Idealan godišnji odmor stane u nekoliko riječi – šum valova, pjev cvrčaka, miris kreme za sunčanje i okus osvježavajućeg napitka koji klizi niz grlo. Oni koji su se do sada pri odabiru idealnog ljetnog pića dvoumili između koktela i ledene kave više ne moraju brinuti. Ovog ljeta rashlađenje dolazi u egzotičnim okusima kokosa i ananasa ili limete i metvice, baznih sastojaka za pripremu popularne Piña Colade i Mohita.

COCONUT FLAVOUR OVER ICE COFFEE COLADA

Piña Colada u verziji ledene kave, ovaj recept prava je uvertira u ljetno uživanje. Dok iščekujete valove, pripremite egzotičnu i osvježavajuću kavu od kokosa, sa slatkim prizvukom vanilije. Trebat će vam:

Za početak kapsulu Coconut Flavour Over Ice stavite u Nespresso aparat za kavu i pripremite espresso (40 ml). Kavu izlijte u šejker, dodajte jednu kockicu leda i snažno tresite oko 20 sekundi. U omiljenu View Recipe šalicu zatim dodajte tri kockice leda, sirup od ananasa i mlijeko, u sve ulijte hladnu kavu iz šejkera, ukrasite kokosovim listićima i uživajte u ljetnoj poslastici. Nakon samo jednog gutljaja osjetit ćete okus kokosa koji se savršeno uklapa u pržene note karamele i vanilije.

Ovaj recept može se pripremiti i pomoću biljnih alternativa mlijeku pa u njemu mogu uživati svi.

LIMINHA OVER ICE REFRESHER

Mohito u verziji ledene kave - osvježavajuća hladna receptura s limetom i metvicom, dočarava delikatnu tropsku slatkoću idealnu za ljetne vrućine. Ovaj recept priprema se s ledom, a u sebi sljubljuje sočne i voćne note lagano prženih Arabika s aromama metvice i limete, sve kako biste osjetili osvježavajući okus brazilskog ljeta. Novi Nespresso okus i baza recepta, Liminha Over Ice, nastao je u čast brazilskog nacionalnog pića Caipirinha u kojem limeta i metvica zauzimaju centralno mjesto.

Kako biste u potpunosti doživjeli Brazil, gdje god se nalazili, trebat će vam:

  • jedna Nespresso Liminha Over Ice kapsula
  • 10 ml sirupa od vanilije
  • 90 ml mlijeka
  • četiri kockice leda
  • kora limete i listovi metvice

Prvo stavite četiri kocke leda u View Recipe čašu. Ulijte 10 ml sirupa od vanilije i 90 ml mlijeka ili biljne alternative. Kao espresso (40 ml) pripremite kapsulu Liminha Over Ice i ulijte svježu kavu u šalicu. Sve ukrasite koricom limete i listićima metvice i uživajte u tropskom ljetu.

Neobične i egzotične kombinacije okusa u pripremi ledenih kava hit su ovoga ljeta, a pružaju delikatnu slatkoću i dašak osvježenja svima koji u njima uživaju. Zahvaljujući kompaktnim Nespresso uređajima, pripremiti ih možete i kod kuće, i u apartmanu, a uživati u njima možete bilo gdje – pa i na plaži, slušajući valove, cvrčke i kockice leda koje lupaju o čašu.

Slična pitanja

1 odgovor 250 👀
5 odgovora 456 👀
1 odgovor 243 👀
1 odgovor 258 👀
1 odgovor 242 👀
1 odgovor 217 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...