82 pregleda
Dina Kljajić u rubrici Poslovanje od Dina Kljajić

Zašto je najbolji trenutak za promjenu postojećeg računovodstvenog / knjigovodstvenog servisa prijelaz obračunskog razdoblja?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Kako odabrati najbolje knjigovodstvo?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+11 glasa
TIR USLUGE d.o.o. od TIR USLUGE d.o.o.
Prvo, to je vrijeme kada će vaš trenutni računovodstveni servis najvjerojatnije imati najviše podataka o vašem poslovanju za zadnju (prošlu) godinu. Prošla godina će biti "zaokružena priča", a ne "priča bez kraja". To će novom računovodstvenom servisu olakšati početak rada i pružanje točnih i ažuriranih izvješća.

Drugo, novom računovodstvenom servisu bit će lakše pratiti ove promjene ako počnu raditi s vama na početku novog obračunskog razdoblja.

Konačno, prijelaz obračunskog razdoblja je vrijeme kada je vaše poslovanje najvjerojatnije podložno reviziji. Ovo je vrijeme kada će novi računovodstveni servis moći provjeriti vašu financijsku dokumentaciju i osigurati da su vaše financije od prethodne godine, ali i svih ostalih prethodnih godina - točne i ažurirane.

Generalno je mišljenje ako pitate nas ili bilo koji drugi knjigovodstveni servis, da ako razmišljate o promjeni računovodstvenog servisa, preporučuje se da to učinite na početku novog obračunskog razdoblja. To će i Vama i novom servisu olakšati prijelaz i osigurati da Vaše financije budu u dobrim rukama. :)
+8 glasa
Frenki (Ilija) Atajić od Frenki (Ilija) Atajić
odabran od Dina Kljajić
 
Najbolji odgovor
Iz Osobnog Iskustva, mjenjanje Knjigovođe (ako isti radi svoj posao dobro) nije pametan
poslovni potez - već, suprotno tome.
Kad jedno duže vrijeme surađujete sa istim SKnjigovodstvom, imate veliku prednost u poslovanju - prva stavka je - riješavanje ,,,novog,, problema, kad ga 1 riješite,nađete, modus-operandi, kad se isti ponovo pojavi - više to nije problem, masu stvari možete odraditi u vožnji (ako koristite - blu-tu) jer izravno komunicirate, i vidite dokument, iako isti nije pred vama. Knjigovođa vas ne morastalnozvatii pitati, kao želte da nešto mapravi - kad iz postojeće prake, zna koje riješenje vam naj više odgovara.
Ako, već mjenjate Knjigovođu, zamjenite ga na pčetku poslovne godine (jer-poreni obračuni dolaze naknadno) te obaveze, otavite, po ugovoru, bivšem knigovođi da ih završi, a novi ima
1. UFU-u ili 1. IFU-u 1.01. te poslovne godine,i istom predajete račune na ,,,obradu sa tim datumom.
Dina Kljajić od Dina Kljajić
Znam da nije pametno mijenjati uvijek, ali nekad je upravo pametnije promijeniti knjigovođu.
Milan Šaljivđija od Milan Šaljivđija
Stara narodna kaže - ne vjeruj računovođi koji laže! :D ;) :)

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...