Goran Gonar u rubrici Financije od Goran Gonar

Kako odabrati najbolje knjigovodstvo?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+10 glasa
Suzanna Marić od Suzanna Marić

najčešće se uzima knjigovodstvo na blef ili uz par preporuka nekih. mnogi tako i dobro prođu, ali opet... pazi na ovo što ću ti tu napisati

  1. provjerite prvo koliko dugo knjigovodstvena tvrtka posluje i kakvo iskustvo imaju u vašoj industriji. Potražite reference i preporuke kako biste dobili povratne informacije o njihovoj stručnosti i kvaliteti usluga.

  2. vidi jesu li knjigovodstveni stručnjaci u tvrtki licencirani ili certificirani. to može biti indikator njihove niže ili više edukacije pa i profesionalnih standarda koje slijede.

  3. vidite s knjigovodstvom odmah o vašim specifičnim potrebama i ciljevima. tu vidite jesu li oni uopće u mogućnosti pružiti knjigovodstvene usluge koje vam trebaju i jesu li upoznati s propisima i poreznim obvezama koje se odnose na vašu industriju.

  4. koliko su modernizirani i podržani tehnologijom?! upotreba računalnih programa i alata može poboljšati točnost i učinkovitost knjigovodstvenih usluga, a ako imaju softver u DOS-u - tko zna jesu li dobri?

  5. ne moram ti reći da je važno raditi s knjigovodstvenom tvrtkom koja je pouzdana i koja ima integritet. obrati pažnju na njihovu reputaciju i povratne informacije klijenata kako bi dobio uvid u njihovu pouzdanost i profesionalnost

  6. za novce koji ste spremni izdvojiti za knjigovodstvene usluge, potražite maksimum od njih tako da usporedite cijene i pakete usluga različitih knjigovodstvenih tvrtki kako biste pronašli najbolji omjer vrijednosti i cijene

  7. važno je imati dobru komunikaciju i podršku od strane knjigovodstva, pa odmah provjerite kako će se uspostaviti komunikacija, da li ste kliknuli na prvu, koja je njihova dostupnost i koliko brzo reagiraju na upite i zahtjeve.

što više reći o odabiru? ništa... pazite se, čuvajte se i pamet u glavu. :)

Slična pitanja

4 odgovora 496 👀
1 odgovor 983 👀
1 odgovor 243 👀
2 odgovora 274 👀
1 odgovor 71 👀
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.4k pitanja

22.0k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...