72 pregleda
Suzanna Marić u rubrici Posao od Suzanna Marić

Sigurno imate jednu takvu. Kako s iritantnom kolegicom ili kolegom s posla koji se ponaša kao hvalisavica? Ili hvalisavac?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Darija Gorić od Darija Gorić
odabran od Suzanna Marić
 
Najbolji odgovor

Moj savjet bi vam bio da budete mirni i pribrani tada. Pokušajte zadržati smirenost i profesionalnost u komunikaciji s iritantnom kolegicom ili kolegom. Izražavajte pred hvalisavkom ili hvalisavcem svoje mišljenje na konstruktivan način i izbjegavajte upadanje u svađe ili sukobe.

Umjesto da se usredotočite na ponašanje hvalisavca ili hvalisavke, usredotočite se na vlastiti rad i postizanje svojih ciljeva. Pokažite svoje vještine i kvalitete kroz svoje radne rezultate.

Rekla bih vam da održavate s takvom osobom profesionalne granice. Nemojte se upuštati u natjecanje ili usporedbe s iritantnom kolegicom ili kolegom. Održavajte baš ono jasne granice i fokusirajte se na suradnju s drugim kolegama koji dijele profesionalan pristup.

A uvijek možete razgovarati i s drugim kolegama ili svojim pretpostavljenim o svojim iskustvima i osjećajima vezanim za tog iritantnog kolegu ili kolegicu. Oni vam mogu pružiti podršku i korisne savjete. Ako razumiju problematiku!

Ako se ponašanje hvalisavca ili hvalisavke izravno odražava na vaš radni učinak ili atmosferu na radnom mjestu, možete pokušati konstruktivno razgovarati s tom osobom. Ništa se tu ne obečaje, ali iznesite za početak svoje osjećaje i zabrinutosti na miran način fokusirajući se na konkretne primjere i učinke na timski rad. Ako vam ni to ne uspije - uvijek možete dati otkaz i potražiti drugi posao. Danas slobodno iz Hrvatske i unutar cijele EU. :)

Slična pitanja

1 odgovor
Ivan Gačić 04.11.2020. pitanje u rubrici Posao od Ivan Gačić
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...