Suzanna Marić u rubrici Posao od

Sigurno imate jednu takvu. Kako s iritantnom kolegicom ili kolegom s posla koji se ponaša kao hvalisavica? Ili hvalisavac?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+10 glasa
Darija Gorić od
odabran od Suzanna Marić
 
Najbolji odgovor

Moj savjet bi vam bio da budete mirni i pribrani tada. Pokušajte zadržati smirenost i profesionalnost u komunikaciji s iritantnom kolegicom ili kolegom. Izražavajte pred hvalisavkom ili hvalisavcem svoje mišljenje na konstruktivan način i izbjegavajte upadanje u svađe ili sukobe.

Umjesto da se usredotočite na ponašanje hvalisavca ili hvalisavke, usredotočite se na vlastiti rad i postizanje svojih ciljeva. Pokažite svoje vještine i kvalitete kroz svoje radne rezultate.

Rekla bih vam da održavate s takvom osobom profesionalne granice. Nemojte se upuštati u natjecanje ili usporedbe s iritantnom kolegicom ili kolegom. Održavajte baš ono jasne granice i fokusirajte se na suradnju s drugim kolegama koji dijele profesionalan pristup.

A uvijek možete razgovarati i s drugim kolegama ili svojim pretpostavljenim o svojim iskustvima i osjećajima vezanim za tog iritantnog kolegu ili kolegicu. Oni vam mogu pružiti podršku i korisne savjete. Ako razumiju problematiku!

Ako se ponašanje hvalisavca ili hvalisavke izravno odražava na vaš radni učinak ili atmosferu na radnom mjestu, možete pokušati konstruktivno razgovarati s tom osobom. Ništa se tu ne obečaje, ali iznesite za početak svoje osjećaje i zabrinutosti na miran način fokusirajući se na konkretne primjere i učinke na timski rad. Ako vam ni to ne uspije - uvijek možete dati otkaz i potražiti drugi posao. Danas slobodno iz Hrvatske i unutar cijele EU. :)

Slična pitanja

1 odgovor 1.4k 👀
Ivan Gačić 04.11.2020. pitanje u rubrici Posao od Ivan Gačić
Znatko predstavlja


Sve je brend. Ili to želi biti!

Zagreb
21. 06. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.2k pitanja

23.0k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...