Znatkica u rubrici Poslovanje od

Koji dio posla je najčešće najveći problem  (ili izazov!) u poslu s Vašim klijentima? Navedite neku zanimljivu anegdotu iz poslovnog života.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+10 glasa
Anamarija Hrvoić Đurić od
Možda najveći izazov (nije PR-ovski reći problem :) jest neshvaćanje svrhe odnosa s javnošću, a time i usluge koju klijent očekuje od agencije ili savjetnika. Mnogi često dolaze sa stavom kako neku priču treba zaustaviti ili izbrisati, iako je ona već dulje vrijeme u medijskom prostoru, što nas dovodi do drugog problema, pardon, izazova - često se za savjet dolazi prekasno, dok se većina tih negativnih objava mogla spriječiti proaktivnim komuniciranjem na vrijeme.

Često se susrećem sa zahtjevom "želimo biti u dnevniku, Jutarnjem, Večernjem i na indexu" pri čemu klijent ne shvaća kako njegova priča uopće nije za takav format, niti je moguće samo tako nekoga "staviti" u takve medije. Pri predlaganju tema medijima uvijek se vodimo time da, respektirajući novinara i medij, nudimo uistinu zanimljivu i relevantnu priču, koja će obogatiti sadržaj tog medija i uklopiti se u njihov način izvještavanja. Zato nam je izazov često objasniti klijentu da je njegova priča čisti marketing i kao takva, može završiti eventualno kao oglas ili PR članak, za koji mu treba i dodatni budžet za zakup.

Slična pitanja

2 odgovora 233 👀
1 odgovor 214 👀
1 odgovor 688 👀
1 odgovor 226 👀
1 odgovor 239 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...