Maja Kos u rubrici Mediji od
promjena rubrike od Znatko

Zanima me kakvo je Vaše iskustvo u poslu odnosa s javnošću (PR), te koji se sve poslovi mogu raditi u području odnosa s javnošću?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Iskustvo u poslu marketinga?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Anamarija Hrvoić Đurić od
U odnosima s javnošću aktivno sam od 2016., no u komunikacijama i medijskom okružju od 2005., kada na Fakultetu političkih znanosti otkrivam Radio Student. Upravo mi je medijsko iskustvo (kroz Student, a potom i Plavi radio, kasnije Soundset) pomoglo da lakše proplivam PR vodama, iako je to posao u kojemu svaki dan učiš i moraš učiti da bi ostao konkurentan i klijentima pružio najbolju moguću podršku.

Iako većina PR doživljava primarno kao odnose s medijima, pisanje priopćenja i organizaciju evenata, riječ je o struci koja je puno više od toga; bavimo se različitim vrstama savjetovanja od kojih su najčešći strateško i krizno. Dok je kod kriznog uglavnom jasno što se radi, strateško savjetovanje podrazumijeva potpunu podršku klijentima tijekom različitih poslovnih procesa - postavljamo komunikacijske strategije koje prate poslovnu strategiju tvrtke i ciljeve koje klijent želi postići, ali ih savjetujemo i oko poslovnih strategija, učinaka koje bi njihova provedba imala na tvrtku, zaposlene, zajednicu i slično.
U PR ulazi i sve više digitalnih aktivnosti koje nisu klasičan marketing, kao i zakup medija koji nije vezan uz klasično oglašavanje proizvoda, tako da se granica PR-a i marketinga tu polako gubi.

Ono što mladi PR-ovci često ne razumiju ili zanemaruju, jest da u opis poslova pripada i praćenje medija - bilo za klijenta kao dio usluge, bilo za sebe, kako bi se upoznali sa stanjem na medijskom tržištu i definirali ciljane medije za svoje buduće projekte.

Slična pitanja

1 odgovor 407 👀
Karla Jurišić 11.09.2020. pitanje u rubrici Posao od Karla Jurišić
2 odgovora 717 👀
1 odgovor 339 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...