Marija Miljević u rubrici Posao od
uređen od Marija Miljević

Kako na poslu biti tolerantan na potrebe kolege koji ti nije simpatičan? (puke)

Borna Matić od
Tko kaže da moram biti tolerantan ???‌

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+18 glasa
Katarina Zovko od
Važno je shvatiti da i kolege koji su nam manje simpatični imaju svoje potrebe, ipak to je lakše reći nego učiniti. Smatram da je najjednostavniji način razmisliti o pojedinim situacijama u kojima nam je bilo teško biti tolerantan te se zapitati kako smo možda mogli postupiti u tim situacijama te je li problem bio u kolegi ili njegovoj konkretnoj potrebi.

Svakako važno je uzeti i u obzir ponašanje kolege kako bi se shvatilo iz kojeg razloga nam nije simpatičan jer ukoliko netko nije tolerantan prema nama teško je očekivati da ćemo mi biti prema njemu. Ipak, osobno u takvim situacijama pokušam sama sebi osvijestiti da je to također osoba koja ima svoje potrebe, život te da mora odraditi svoj posao jednako kao i ja, jednostavnije rečeno pokušam pronaći ipak nešto pozitivno u vezi te osobe kako naš odnos ne bi negativno djelovao na posao. Ukoliko je razlog ponašanje kolege, pokušam postaviti granice i jasno komunicirati s kolegom o tom ponašanju koje mi smeta.

Treba prihvatiti da nam nikada neće sve osobe koje poznajemo biti simpatične, ali s nekima moramo naučiti surađivati. Razni su razlozi zbog kojih nam osobe mogu biti nesimpatične, a da bismo shvatili kako tolerirati te ljude moramo shvatiti i koji su to razlozi. To je opet, lakše reći nego učiniti.
Darija Magdalenić od
A istina... bilo što je lakše reći nego učiniti. Zato trebamo biti borbeni i spremni na borbu svako malo, ali se i znati odmarari između borbi. A to je ono što često nedostaje modernoj ženi.‌
+12 glasa
Ana Nera Horvat od
Čovjek je društveno biće te mu je neophodno društvo u raznim oblicima- od odrastanja u obitelji, razreda u školi, grupa na fakultetu, kolektiva na poslu...

Naravno, u širokom spektru ljudi koje srećemo nećemo uvijek nailaziti na ljude koji će nam biti dragi i simpatični. No ,svi smo mi ljudska bića i nužno je da budemo tolerantni jedni prema dugima.

I mi imamo potrebe kao i drugi te je nužno da uzajamno budemo tolerantni. Naravno, ako uzajamnost tolerancije izostane s druge strane, tada možemo propustiti toleranciju sa svoje strane (iako je i takav problem rješiv, no to je već druga tema.)

Slična pitanja

2 odgovora 445 👀
1 odgovor 308 👀
2 odgovora 351 👀
1 odgovor 395 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...