125 pregleda
Marija Miha u rubrici Posao od Marija Miha [Ekstraktivan] (5.2k bodova)
uređen od Marija Miha

Kako na poslu biti tolerantan na potrebe kolege koji ti nije simpatičan? (puke)

Borna Matić od Borna Matić [Proaktivan] (947 bodova)
Tko kaže da moram biti tolerantan ???

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+12 glasa
Katarina prije od Katarina [Aktivan] (142 bodova)
Važno je shvatiti da i kolege koji su nam manje simpatični imaju svoje potrebe, ipak to je lakše reći nego učiniti. Smatram da je najjednostavniji način razmisliti o pojedinim situacijama u kojima nam je bilo teško biti tolerantan te se zapitati kako smo možda mogli postupiti u tim situacijama te je li problem bio u kolegi ili njegovoj konkretnoj potrebi.

Svakako važno je uzeti i u obzir ponašanje kolege kako bi se shvatilo iz kojeg razloga nam nije simpatičan jer ukoliko netko nije tolerantan prema nama teško je očekivati da ćemo mi biti prema njemu. Ipak, osobno u takvim situacijama pokušam sama sebi osvijestiti da je to također osoba koja ima svoje potrebe, život te da mora odraditi svoj posao jednako kao i ja, jednostavnije rečeno pokušam pronaći ipak nešto pozitivno u vezi te osobe kako naš odnos ne bi negativno djelovao na posao. Ukoliko je razlog ponašanje kolege, pokušam postaviti granice i jasno komunicirati s kolegom o tom ponašanju koje mi smeta.

Treba prihvatiti da nam nikada neće sve osobe koje poznajemo biti simpatične, ali s nekima moramo naučiti surađivati. Razni su razlozi zbog kojih nam osobe mogu biti nesimpatične, a da bismo shvatili kako tolerirati te ljude moramo shvatiti i koji su to razlozi. To je opet, lakše reći nego učiniti.
Darija Magdalenić prije od Darija Magdalenić [Proaktivan] (631 bodova)
A istina... bilo što je lakše reći nego učiniti. Zato trebamo biti borbeni i spremni na borbu svako malo, ali se i znati odmarari između borbi. A to je ono što često nedostaje modernoj ženi.
+6 glasa
Ana Nera Horvat prije od Ana Nera Horvat [Superaktivan] (2.9k bodova)
Čovjek je društveno biće te mu je neophodno društvo u raznim oblicima- od odrastanja u obitelji, razreda u školi, grupa na fakultetu, kolektiva na poslu...

Naravno, u širokom spektru ljudi koje srećemo nećemo uvijek nailaziti na ljude koji će nam biti dragi i simpatični. No ,svi smo mi ljudska bića i nužno je da budemo tolerantni jedni prema dugima.

I mi imamo potrebe kao i drugi te je nužno da uzajamno budemo tolerantni. Naravno, ako uzajamnost tolerancije izostane s druge strane, tada možemo propustiti toleranciju sa svoje strane (iako je i takav problem rješiv, no to je već druga tema.)

Slična pitanja

1 odgovor 165 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.7k pitanja

14.0k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...