80 pregleda
Monika Kiris u rubrici Umjetnost i kultura od Monika Kiris

Koja je tema 12. Festivala skulptura u pijesku u Loparu (otok Rab) na Rajskoj plaži?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od Redakcija
uređen od Redakcija

Predivna Rajska plaža ponovno postaje umjetnička kulisa za skulpture od pijeska

Festival će se održati od 27. do 30. lipnja 2023.

Jedna od najljepših hrvatskih pješčanih plaža, Rajska plaža u Loparu na otoku Rabu ugostit će dvanaesti po redu Festival skulptura u pijesku

Okupit će brojne domaće i svjetske umjetnike koji će ove godine tijekok četiri dana izrađivati umjetničke kreacije na temu morskih čudovišta

Za sve zainteresirane posjetitelje i ljubitelje umjetnosti u pijesku ulaz je besplatan.

Programski dio festivala sadrži dva dijela:

  • natjecanje u izradi najljepše skulpture od pijeska 
  • natjecanje za najbolju fotografiju pješčane skulpture. 

Za izradu skulptura hrvatski i inozemni umjetnici koriste jedino pijesak i vodu, što cijelu ovu manifestaciju čini još impresivnijom! 

Dodatnu čar Festivalu daje nagrađivanje najboljih skulptura i fotografija, u čijem izboru sudjeluju umjetnici, stanovnici i turisti otoka, što dovoljno govori o atraktivnosti ove manifestacije.

“Lopar je idealno mjesto za one koji dolaze na Festival skulptura u pijesku upravo zbog toga što nudi - pijesak zlatnožute boje i vodu, pomoću kojih se stvaraju impresivna umjetnička djela. Dvanaesto izdanje ugostit će brojne domaće i svjetske umjetnike koji će prirediti pravi umjetnički spektakl na temu morskih čudovišta. Veseli nas što smo zahvaljujući ovoj jedinstvenoj manifestaciji postali jedna od poznatijih destinacija za turiste koji rado posjećuju naš otok i kojih je svake godine sve više”

...poručuje Ivan Pičuljan, zamjenik direktora Turističke zajednice Općine Lopar.

Idejni začetnik ove jedinstvene manifestacije, koja se tradicionalno održava od 2012. godine, je akademski slikar i profesor Zlatko Kauzlarić Atač, dok je umjetnička voditeljica festivala akademska kiparica Paula Banić.

Nakon Festivala skulptura u pijesku, u Loparu se održava još pregršt događaja i manifestacija s bogatim i zabavnim programima, kao što su Ribarske fešte, Paradise Kids Festival te Loparska noć

Više informacija o dvanaestom izdanju Festivala skulptura u pijesku moguće je pronaći na službenoj stranici Turističke zajednice Općine Lopar.

Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...