103 pregleda
Ana Pilato u rubrici Sport i rekreacija od Ana Pilato [Ekstraktivan] (6.1k bodova)

Koje utrke se održavaju na 15. izdanju Rab Island Trail-a u 2021. godini?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija [Megaktivan] (17.9k bodova)
odabran od Ana Pilato
 
Najbolji odgovor

Na 15. izdanje Rab Island Traila stiže 500 trkača iz šest zemalja

Otok Rab 18. rujna 2021. bit će domaćin trkačima iz Hrvatske i svijeta te na taj način produljiti turističku sezonu na ovom jadranskom otoku i pozicionirati ga kao jednu od omiljenih sportskih destinacija

Otok Rab i Općina Lopar bit će domaćini jubilarnog 15. izdanja Rab Island Traila, jedne od najdugovječnijih i najatraktivnijih otočkih trail&treking utrka. Utrka Rab Island Trail održat će se u subotu, 18. rujna, u sklopu hrvatske Treking lige, a okupit će 500-tinjak trkača iz šest zemalja. Rab Island Trail nezaobilazan je jesenski event za sve outdoor rekreativce, a organizatori su pripremili tri utrke u kojima mogu sudjelovati trkači svih generacija. Prijave traju
sve do početka utrke 18. rujna.

Kroz tri utrke Rab Island Trail završava 4. kolo hrvatske Treking lige. Tri utrke koje se održavaju u okviru Rab Island Trail-a 2021. godine su sljedeće:

  1. Prva i najduža trasa je Challenger i duga je čak 23 kilometara
  2. Druga trasa je Active, proteže se na 13 kilometara
  3. a treća i najkraća trasa Light duga je 6 kilometara.

"Rab Island Trail ugostit će više od 500 trkača iz šest zemalja. Utrka se već 15 godina održava na Rabu te je jedna od najdugovječnijih otočkih trail & treking utrka. Osim trkačkog dijela, ova sportska manifestacija nudi i druge sadržaje koje će sudionicima ponuditi nezaboravan doživljaj Raba."

...rekao je Šimun Cimerman, glavni organizator Treking lige.

Brojni trkači okupit će se u Loparu te krenuti zadanom rutom. Start i cilj utrke je ispred hotela San Marino na Rajskoj plaži u Loparu, najvećoj i najljepšoj pješčanoj plaži na Jadranu. Rajska plaža prostire se na gotovo dva kilometra, a svojevremeno se našla i CNN-ovoj listi "Top 100 svjetskih plaža".

Inače, Lopar je idealan za sve ljubitelje outdoor aktivnosti. Krajolik kojim svake godine trče na stotine trkača oduševljava na svakom koraku, sa senzacionalnim panoramama i vidikovcima. Područje je premreženo cestama te pješačkim i biciklističkim stazama koje prolaze uz obalu pješčanih plaža, kroz gustu šumu, kamenite kanjone i labirint pješčanih dina. Direktor Turističke zajednice općine Lopar Marin Mušćo veseli se turistima koji će posjetiti Rab i Lopar u povodu ovogodišnje utrke pa je povodom ovog događaja izjavio:

"Aktivno provođenje godišnjeg odmora globalni je trend, stoga se Lopar odlučio razvijati upravo segment outdoor turizma. Pored brojnih pješčanih plaža i jedinstvenih prirodnih ljepota, možemo se pohvaliti zanimljivim outdoor sadržajima, poput Geoparka i Rab Archaeological Tracesa. Sportske manifestacije, kao što je Rab Island Trail, najbolja su promocija te izvrsna prilika za produljenje turističke sezone na otoku."

Sport i rekreacija tradicionalni su dio turističke ponude Lopara. Svi zaljubljenici u aktivni odmor vrijeme mogu iskoristiti za trčanje i bicikliranje, odraditi trening u outdoor fitness parku, odigrati odbojku ili nogomet na pijesku te picigin, a na raspolaganju im je i 10-ak kilometara pješačkih i biciklističkih staza, kojima mogu bolje upoznati ljepote i krajolik Raba.

  • Više o 15. izdanju Rab Island Traila te informacije o trasama moguće je pronaći na web adresi https://outdoor.hr gdje je moguće i prijaviti se sve do početka utrke.

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva

CRO commerce 2022Najnoviji eCommerce trendovi na četvrtoj CRO commerce konferenciji u organizaciji trgovaca

Zagreb, 07.10.2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prijava
Znatko medijski pokriva


Ignite the Spark

Zagreb, 13.10.2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

‘ko?VA! Konferencija VIRTUALNI ASISTENT


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava
Znatko medijski pokriva


Phygital – the future of retail!

Konferencija namijenjena robi široke potrošnje (FMCG).

22.10.2022.
Mozaik Centar Zagreb


PRIJAVA

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

9.3k pitanja

14.8k odgovora

3.2k komentara

1.4k korisnika

...