186 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Sport i rekreacija od Mia Jelinčić

Koliko je donacija prikupljeno dm ženskom utrkom 2022. godine? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Osigurano više od 144.000 kuna za nabavu medicinskih uređaja

Jubilarna dm ženska utrka još jednom potvrdila važnost rekreativnog bavljenja sportom

U subotu, 11. lipnja 2022., deseta dm ženska utrka okupila je više od 6.100 trkačica i malih trkača koji su, nakon dvogodišnje stanke, na Jarunu potvrdili važnost rekreativnog bavljenja sportom. U rekreativnoj i profesionalnoj dm ženskoj utrci sudjelovalo je 4.556 žena, a da nikada nije prerano razvijati ljubav prema sportu u dvije utrke za djecu pokazalo je 1.553 djece.

Najbrži krug oko Jaruna u profesionalnoj utrci za 21:26 minuta otrčala je Ana Štefulj, prvakinja Balkana u maratonu 2021., koja je nakon ozljede izabrala upravo dm žensku utrku kao povratničku. Deset najbržih sudionica profesionalne utrke osvojile su i darovnu karticu dm-a u iznosu od 1.000 kuna, a dm je sve sudionice i sudionike utrka nagradio bogatim poklon-paketima. 

Ova deseta dm ženska utrka ujedno je skrenula pozornost i na važnost podrške zajednici. Svi sudionici doprinijeli su donaciji koja će omogućiti unapređenje zdravstvene skrbi sugrađana te su kupnjom ulaznica osigurali 144.237,50 kuna za rad udruge P.I.N.K. - life s ciljem nabave mobilnog ultrazvuka za KBC Sestre Milosrdnice.

„Nakon jedne odgođene utrke i prošlogodišnje virtualne utrke, sretni smo što smo se na Jarunu okupili u ovako velikom broju i pokazali da dm ženska utrka nikada nije bila samo utrka. Ona je mjesto druženja, zabave, stjecanja zdravih navika i pružanja podrške našim sugrađanima. Dvije godine socijalne distance pokazale su nam koliko je zajedništvo važno i ponosni smo što smo na dm ženskoj utrci obiteljima, prijateljima, kolegicama i kolegama pružili priliku da provedu dan sa svojim najbližima i da se dobro zabave“, istaknula je Gordana Picek, prokuristica i voditeljica resora Nabave i marketinga u dm-u.

Na Jarunu su se svi mogli okušati u sportskim izazovima te uživati u brojnim aktivnostima. Žene i djeca sudjelovali su u utrkama, a muškarci su odmjerili snage u „Men's Challenge“ izdržaju s girjama. Najmlađe je najviše razveselio zabavni park, a oni nešto stariji naučili su više o važnosti zaštite okoliša na eko radionicama. Za sigurnu zabavu i druženje na suncu pobrinuli su se dermatolozi koji su obavljali besplatne dermatološke preglede, a chefica i blogerica Nastasja Chiara Petrić pripremala je osviještene zalogaje od dmBio proizvoda.

dm ženska utrka među najvećim je sportsko-rekreativnim događanjima u Hrvatskoj. U deset utrka sudjelovalo je više od 54.000 trkačica i malih trkača uz čiju je pomoć dm podržao rad brojnih ustanova i udruga s više od 850.000 kuna.

Slična pitanja

Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.0k komentara

1.6k korisnika

...