Mia Jelinčić u rubrici Sport i rekreacija od

Koliko je minuta istrčano u utrci Run For the Oceans 2022. godine? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Završilo još jedno izdanje utrke Run For The Oceans

Vrhunac aktivnosti u sklopu projekta bila je utrka održana 8. lipnja 2022. na Jarunu u kojoj je sudjelovalo stotinjak trkača koji su samo taj dan na Jarunu prikupili barem 3000 aktivnih minuta koji će se pretvoriti u kilograme očišćene plastike za spas oceana

Više od 6 milijuna profesionalnih i rekreativnih sportaša koji su se u periodu od 23. svibnja 2022. do 8. lipnja 2022. uključili u projekt Run For The Oceans, prikupilo je gotovo 8 milijuna aktivnih minuta putem specijaliziranih aplikacija. Aktivne minute će se pretvoriti u kilograme očišćene plastike s obala i plaža kako ona ne bi došla do oceana. Naime, 2022. godine će inicijativa Parley for the Oceans za 10 aktivnih minuta očistiti otpada onoliko koliko teži jedna plastična boca. U Hrvatskoj smo skupili barem 3000 minuta 8. lipnja 2022. na zagrebačkom Jarunu gdje je na Svjetski dan oceana održana utrka na kojoj se okupilo stotinjak trkača.

Ovom akcijom je trkačka zajednica još jednom aktivno sudjelovala u borbi za bolji, održiviji i čišći okoliš. Utrka se održala u sklopu Svjetskog dana oceana koji je prvi put obilježen 2002. godine s ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja oceana i direktnom radu na njihovoj zaštiti.

“Drago mi je što imam čast biti dijelom ovog projekta i raditi s genijalnim ljudima, ne samo u Zagrebu nego u cijelom svijetu. Uvijek kažem da trebamo iskoristiti mogućnosti i privilegije koje imamo za nešto dobro, a adidas i Parley for the Oceans su pravi primjer za to. Zajedno možemo napraviti stvarnu promjenu u svijetu”, rekla je Marie Wasler, kapetanica adidas Runnersa.

“S obzirom na to da sam dio ove ekipe gotovo pet godina, svake godine sudjelujem u ovom projektu i uvijek se veselim jer iznova nas educira i svake godine sve više naučimo što možemo napraviti i kako biti bolji stanovnici našeg plavog planeta”, izjavila je kapetanica adidas Runnersa, Ana Širić

Utrci su se pridružili i poznati zaljubljenici sporta - instruktor fitnessa i influencer Fran Lauš, tenisačica Frana Ugarković, manekenka Kristina Ivanuš, adidasova trkačka zajednica adidas Runners te Zagreb runnersi.

adidasov globalni projekt Run For The Oceans provodi se od 2015. godine u suradnji s inicijativom Parley for the Oceans. Njihova suradnja rezultirala je proizvodnjom više od 50 milijuna adidas tenisica koje su napravljene od reciklirane plastike, a cilj brenda je do 2024. u potpunosti zamijeniti klasičan poliester recikliranim.

Slična pitanja

1 odgovor 1.3k 👀
1 odgovor 197 👀
1 odgovor 227 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...