87 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Društvo od Mia Jelinčić (2.8k bodova)

Kako se odvijala 19. Konferencija Mreže slijepih žena 2022. godine? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+2 glasa
Redakcija od Redakcija (113k bodova)
prikazano od Znatko

Održana 19. konferencija Mreže slijepih žena u sklopu aktivnosti edukacijsko- rehabilitacijskog treninga projekta „U ringu života“

U sklopu projekta „U ringu života“ u organizaciji Hrvatskog saveza slijepih od 27. lipnja do 2. srpnja 2022. održan je edukacijsko-rehabilitacijski trening za žene s oštećenjem vida u Hostelu ERKS Premantura. Hostel se nalazi u Premanturi i jedini je objekt u Hrvatskoj u potpunosti pristupačan i prilagođen slijepim i slabovidnim osobama.

Cilj konferencije Mreže slijepih žena jest kvalitetniji rad i intenzivnija participacija žena s oštećenjem vida kako u kreativnim radionicama i drugim inicijativama temeljnih udruga Članica, tako i u upravljačkim strukturama i društvenom utjecaju općenito.

U sklopu treninga, 38 sudionica s oštećenjem vida iz cijele Hrvatske imalo je priliku sudjelovati u radionicama pod stručnim vodstvom. Od jutarnjih sati pod geslom „U zdravom tijelu zdrav duh“ i organiziranim aktivnostima u vanjskom prostoru, radionice su uključivale teme: Žene lideri: funkcioniranje i rad udruga  kao  organizacija civilnoga društva u svrhu kvalitetnijeg uključivanja žena u upravljačke i operativne  strukture; Izlaganje radova članica kao dio aktivnosti u Sekciji žena te poticaj na proizvodnju budućih kreativnih ideja; Slastice u okrilju zdravih životnih navika-teorija i praksa; Verbalna i neverbalna komunikacija u javnom nastupu- pripremljen nastup i improvizacija;te druge teme vezane uz uspješnije socijalno uključivanje i inkluziju u društvo.

Konferenciju je podržalo i nekoliko kompanija velikodušnom donacijom. Tako su ZIAJA, MarinaLab plus i Mala od lavande, sve sudionice iznenadili prigodnim poklonima.

Položaj žene sa sljepoćom kao teškim invaliditetom vrlo često sprječava njezino sudjelovanje u društvu zbog diskriminacije i na temelju spola i na temelju invaliditeta. Mogućnosti u ostvarivanju ciljeva i težnji su ograničene, a nerijetko popraćene predrasudama koje su prisutne u društvu. Podređen položaj izaziva negativne emocije koje sa sobom nose i negativne posljedice za slijepe i slabovidne žene u svim segmentima života.

Trogodišnji program „U ringu života“ financiran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike , a cilj mu je osigurati potrebne socijalne usluge, pristup informacijama i specifičnim programima podrške osobama s oštećenjem vida kako bi se pridonijelo njihovoj socijalnoj uključenosti i smanjenju potrebe za institucionalizacijom.

Slijepe i slabovidne žene, čineći iznimno ranjivu skupinu unutar skupine osoba s oštećenjem vida, ove su godine, unatoč teškim i izazovnim vremenima pokazale da mogu pomicati granice mogućeg i s mnogo više samopouzdanja i samopoštovanja zaključile sljedeće: „Ohrabrene i osnažene idemo dalje u ring života“.

Slična pitanja

1 odgovor
Mia Jelinčić 09.05.2022. pitanje u rubrici Poslovanje od Mia Jelinčić (2.8k bodova)
1 odgovor
Mia Jelinčić 02.05.2022. pitanje u rubrici Internet od Mia Jelinčić (2.8k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
Mia Jelinčić 02.06.2022. pitanje u rubrici Priroda od Mia Jelinčić (2.8k bodova)
1 odgovor
Znatko medijski pokriva

Vincekovo 2023

Na blagdan Sv. Vinka obilježava se Vincekovo kada počinje nova vinogradarska godina

Sv. Ivan Zelina, 22.01.2023.

DOĐITE
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.0k pitanja

16.0k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...