146 pregleda
Marija Miljević u rubrici Umjetnost i kultura od Marija Miljević (10.4k bodova)

Kako je bilo na otvorenju desetog MOP Festivala multimedije u Varaždinu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+2 glasa
Redakcija od Redakcija (130k bodova)
prikazano od Znatko

U Varaždinu otvoren jubilarni 10. MOP Festival multimedije

U vikendu pred nama održat će se jubilarno deseto izdanje MOP festivala multimedije s izuzetno bogatim programom

Sinoć je u P4 – Centru za mlade uz izložbu „Generativna grafika“ Mihaela Miklošića otvoren ovogodišnji MOP festival multimedije. Posjetitelji su imali prilike vidjeti seriju koja je nastala kao rezultat istraživanja generativnih procesa u vizualnom izražavanju. Kod generativnog procesa autor nije radio direktno na djelu, već je definirao niz pravila i ograničenja, odnosno, algoritam po kojem sustav generira neograničen broj iteracija grafike. U tri dana festivala održat će se preko 20 događaja u vidu radionica, panel diskusija, gaming turnira, predavanja, izložbi i filmskih koncerata, a jučer je održana i prva radionica „Uvod u generativni dizajn“ Mihaela Miklošića koji se na samom otvorenju varaždinskoj publici predstavio samostalnom izložbom.

Ovogodišnji program slavi digitalni barok. Teme su različite, a drugi dan festivala donosi radionicu – Dronovi u multimediji koju vode predstavnici Looma film and sound na kojoj će polaznici moći iskusiti osjećaj leta uz krajolik Varaždinske županije kroz jedinstvenu kombinaciju virtualne stvarnosti i FPV dronova. Također, danas kreće Gaming na Sjeveru, glavno okupljalište za informiranje svih posjetitelja MOP festivala sa stanjem, rastom i novostima u gaming industriji. U gaming zoni u prostorima P4 bit će organizirana kratka predavanja o gamingu, panel rasprave među najboljim
igračima sa Sjevera, savjeti za amaterske igrače, gledanje finala SET turnira iz Counter Strike-a, te turniri u igrama na mobilnim uređajima i konzolama.

U 19 sati u Galeriji u Uskoj ulici br. 7 bit će otvorenje izložbe Kultura u fokusu 2020/2021. Izložba za ljubitelje fotografije, umjetničkih praksi i kulturnih dobara otkrit će neke nove “poglede” novih i znanih lica u svijetu fotografije.

Subota je rezervirana za MOP digital baroque talks i brojna predavanja, ali i još dvije radionice – Digitalna ilustracija: od koncepta do finalnog rada voditeljice Kaje Kajfež te Tvornica eksperimentalnog filma voditeljice Monike Rusak.

Jubilarni trideseti UX Meetup #MOP edition u organizaciji IxDA Croatia održat će se u subotu u obliku dizajn putovanja na MOP 10 Festival multimedije u Varaždin. Program okupljanja obuhvaća radionicu u trajanju od 3 sata na kojoj će se pokušati odgovoriti na pitanja što se do sada naučilo, kamo kolektivno želimo otići te raspravljati o budućnosti dizajna 2022.

Festival u subotu u 20 sati zatvara jedinstveni glazbeno-filmski događaj u varaždinskom kinu Gaj. Glazbeno-filmski program KINOFONIJA! donosi projekciju glasovitog nijemog filma BERLIN, SIMFONIJA VELEGRADA Waltera Ruttmanna uz glazbenu pratnju sjajnog domaćeg kvarteta Chui, koji će uživo izvoditi originalnu prateću glazbu.

Organizator festivala je Udruga MOP Sveučilište Sjever, uz pokroviteljstvo i podršku Grada Varaždina, Studentskog centra Varaždin, Sveučilišta Sjever, Studentskog zbora UNIN te TZ Grada Varaždina. Partneri festivala su POU Varaždin i kino GAJ, Centar za mlade i nezavisnu kulturu P4, Hrvatski filmski savez i Kino Tuškanac, Goethe-Institut, GMV, Filmsko-kreativni studio VANIMA, Alpha-m i Caffe bar Elephant.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
Monika Kiris 26.08.2022. pitanje u rubrici Zabava od Monika Kiris (8.8k bodova)
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva
WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.6k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...