Monika Kiris u rubrici Muzika i ples od Monika Kiris
uređen od Znatko

Kako je bilo na otvorenju prvog Pelješac festivala Orebić 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Redakcija

Otvoren prvi Pelješac festival Orebić

Prvi festivalski dan iznad svih očekivanja. Vrhunska glazba, odlični solisti i orkestar, pomno odabran program - ljubitelje glazbe na ljetnoj pozornici u Orebiću očekuju još dvije jedinstvene večeri

Sinoć je otvoren Pelješac festival Orebić. Više od tisuću posjetitelja na ljetnoj pozornici Mlinica u Orebiću uživalo je u sjajnim izvedbama solista i zbora umjetnika Nacionalne opere iz Bukurešta uz pratnju Bukureštanskog metorpolitan orkestra i pod dirigentskom palicom Vilijane Valtcheve, Danijela Jinge i Joséa Cure.

Maestro i argentinski tenor svjetskog glasa José Cura u Orebiću ima višestruku ulogu. Generalni je i umjetnički direktor trodnevnog festivala i za ovo mjesto i Pelješac ima velike planove. Za iduću godinu već najavljuje još veći spektakl.

Nastup zbora i solista - Ester Pavlu, Borisa Lukova, Teodore Tchoukourske, Emila Zheleva bio je nabijen emocijama, širila se pozitivna energija, a Pelješčane i njihove goste najviše je raznježio zbor Osnovne škole Orebić koji je nastupio na početku i na kraju ove jedinstvene večeri.

„Uz prekrasne plaže i vrhunsku eno-gastro ponudu, od ove godine imamo razlog više za posjet Orebiću i Pelješcu. Pelješac festival Orebić događaj je koji se ne propušta. U naše mjesto ove godine dovodi poznate glazbenike i dirigente, a u sljedećim izdanjima očekuju se nastupi vrhunskih zvijezda, pa se tako mali Orebić našao uz bok najvećim ljetnim festivalima“, ističe Mladen Đeldum, direktor TZ općine Orebić uz poziv svim ljubiteljima dobre glazbe da dođu večeras i sutra na ljetnu pozornicu Mlinica uz podsjetnik da su ulaznice ove godine gratis.

Večeras će Zbor umjetnika Nacionalne opere u Bukureštu izvesti poznate melodije poput Bohemian Rhapsody, Mamma Mia, Proud Mary…, a Bukureštanski metropolitan orkestar pod dirigentskom palicom maestra Cure Dvořákovu Simfoniju iz novog svijeta.

Sutra je na repertoaru znameniti Verdijev Requiem, a maestro Cura ističe kako će se ovo monumentalno djelo izvesti prvi put na poluotoku Pelješcu kao posebno priznanje Orebića svima onima koji su preminuli posljednje dvije za svijet iznimno teške godine.

Slična pitanja

1 odgovor 229 👀
1 odgovor 423 👀
1 odgovor 292 👀
1 odgovor 244 👀
1 odgovor 230 👀
1 odgovor 176 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...