69 pregleda
Marija Miha u rubrici Umjetnost i kultura od Marija Miha [Superaktivan] (4.3k bodova)

Kojim koncertom organizatori zatvaraju festival multimedije MOP 10 u Varaždinu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija [Megaktivan] (16.6k bodova)
odabran od Marija Miha
 
Najbolji odgovor

Dašak Berlina u Varaždinu: Chui filmskim koncertom zatvaraju MOP 10 Festival multimedije

Jazz fusion četvorka ove subote, 23. listopada 2021. godine ponovno izvodi svoju originalnu glazbu uz čuveni nijemi film “Berlin, simfonija velegrada” iz 1927. godine i to premijerno u varaždinskom kinu Gaj u 20 sati. Posjetitelji će imati priliku iskusiti kako zvuči spoj suvremene klupske glazbe s jazzom i elektronikom uz projekciju glasovitog filma "Berlin, simfonija velegrada".

Glazbeno-filmski program KINOFONIJA! u subotu, 23. listopada 2021., na zatvaranju MOP 10 Festivala multimedije, donosi jedinstveni glazbeno-filmski doživljaj: projekciju glasovitog nijemog filma BERLIN, SIMFONIJA VELEGRADA Waltera Ruttmanna uz glazbenu pratnju sjajnog domaćeg kvarteta Chui, koji će uživo izvoditi originalnu prateću glazbu.

Riječ je o projektu Hrvatskog filmskog saveza i kina Tuškanac u suradnji s Goethe Institutom, a osim u Zagrebu ovaj jedinstveni glazbeno-filmski spektakl nije izvođen u Hrvatskoj, tako da je ova izvedba ujedno i varaždinska premijera.

Kvartet Chui njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu te su poznati po spoju suvremene klupske plesne glazbe s jazzom i elektronikom. Sam film u avangardističkom montažnom stilu, kroz pet činova, panoramski prati život Berlina od jutra do večeri, prikazujući grad kao živi organizam, nižući prizore iz različitih područja gradskog života te time predstavljajući trajan i autentičan prikaz weimarskog, dok se glazba inovativne četvorke izvrsno uklapa uz film. Koliko dobro to izgleda i zvuči uvjerit će se svi okupljeni na zatvaranju MOP 10 Festivala multimedije u kinu Gaj u subotu, s početkom u 20 sati.

Ulaz na ovaj jedinstveni glazbeno-filmski događaj je besplatan.

Marija Miha 25.10.2021. pitanje u rubrici Umjetnost i kultura od Marija Miha [Superaktivan] (4.3k bodova) Kako je završio jubilarni deseti MOP festival multimedije?

Slična pitanja

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...