95 pregleda
Darija Magdalenić u rubrici Umjetnost i kultura od Darija Magdalenić

Ne pitam za samo na "Noć muzeja" već i inače... Volite li posjećivati muzeje? Recimo da ničim izazvani, ili na turističkim putovanjima, baš volite i želite posjetiti neke ili sve muzeje koje možete posjetiti?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+9 glasa
Monika Kiris od Monika Kiris

Obožavam posjećivati muzeje! Iskorištavam svaku priliku koju dobijem kako bi posjetila neki novi muzej. 

Muzeji nam pružaju priliku da istražimo i proučimo različite dijelove umjetnosti, povijesti, ali i znanosti. Uvijek se može naučiti nešto novo, što nas potiče na razmišljanje te razvija našu maštu.

Najviše volim posjetiti muzeje kada sam na putovanju kako bih saznala što više o povijesti ili umjetnosti mjesta koje posjećujem, te kako bi osjetila veću povezanost s tim mjestom. smiley

Moram priznati da mi se više sviđa sama ići u muzeje nego u sklopu nekakve organizirane turističke skupine, jer je onda i veća gužva, ali i imamo nekakav raspored kojeg se moramo držati, stoga moramo paziti koliko smo u muzeju. Kada sam sama, onda mogu ostati u muzeju koliko god želim. 

+8 glasa
Marin Duganđija od Marin Duganđija
Meni su dobri za posjetiti. Skoro uvijek jer naučim nešto drugo što možda nije predmet mog interesa i tako proširim znanje i opću kulturu.

Ali znam ljude za koje ne bih rekao da su priglupi, no njih ne zanimaju muzeji i radije bi sjedili na kavi ili pili neki sok u hladu nego u turističkoj turi obilazili muzeje koji ih eto - ne zanimaju.

Mislim da je odlazak u muzej svakome na izbor, pa ako želi - ok, ako ne - opet ok. :)
+7 glasa
Marija Smiljan od Marija Smiljan

Da, volim posjećivati muzeje. Uvijek mi je zanimljivo učiti o novoj kulturi ili nečijoj povijesti. Definitivno bih potvrdila da u muzeji su sjajan način da se opustite i Vi i uživate u i u umjetnosti i u kulturi pa zbog toga i ja rado volim posjećivati muzeje jer su mi baš tako informativni i inspirativni u isto vrijeme.

Općenito, iako ponavljam - muzeji su mi jedna od mojih omiljenih stvari za posjetiti u slobodno vrijeme (kojeg sada, hvala Bogu, imam napretek) ili na putovanju. Uvijek tamo pronađem nešto novo i zanimljivo za vidjeti. 

Poruka svima tima koji ne žele posjetiti muzeje poručila bi da nislim da su muzeji vrijedni posjeta uvijek jer nam pomažu da naučimo o povijesti, o kulturi i o umjetnosti iz cijelog svijeta.

Dora Dominović od Dora Dominović
ali ja svejedno ne volim posjećivati muzeje :) pa?
Borna Matić od Borna Matić
Onda ih niti nemoj posjećivati

Slična pitanja

3 odgovora
3 odgovora
Monika Kiris 10.06. pitanje u rubrici Odjeća i obuća od Monika Kiris
4 odgovora
Margareta Jurisi 24.10.2020. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Margareta Jurisi
7 odgovora
Margareta Jurisi 24.10.2020. pitanje u rubrici Priroda od Margareta Jurisi
4 odgovora
5 odgovora
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...