Margareta Jurisi u rubrici Hrana i piće od Margareta Jurisi
zaključano od Znatkica
Mnogi obožavaju kokice iz kina. Zanima me radite li ih i doma te koja opcija je vama draža.
Odgovaranje zaključano uz napomenu: Osobni odgovori nisu zanimljivi javnosti.

7 odgovor(a)

+6 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić
odabran od Margareta Jurisi
 
Najbolji odgovor
Kokice su mi najdraže grickalice te ih vrlo često jedem. Najdraže su mi kokice iz CineStara, iako su se u posljednje vrijeme malo pokvarile, to jest nemaju isti okus kao prije nekoliko godina. Svejedno, uvijek će mi biti draže kokice iz kina jer isto tako volim ići u kino te me kokice asociraju na CineStar i nove filmove.

Također, radim kokice i doma, posebice u doba kada je kino bilo zatvoreno pa sam se naviknula i na domaće izdanje svojih kokica iz kina. Bitno ih je dobro posoliti te znati kako pravilno ispeći da se sve jednako ispeku, a da ne pregore.

Kokice su najzdravije grickalice tako da mi ih nikada nije žao jesti i uživati u njima.
+6 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka

Kokice su zaista nevjerojatno fine i zabavne za grickati te dolaze zaista u raznim varijantama. 

Osobno mi one u kinu imaju neku posebnu čar, ali to je vrlo vjerojatno i zbog utjecaja same činjenice da sam u kinu i gledam neki film (utjecaj cjelokupnog doživljaja).

No, obožavam ih raditi i doma i to na svakakve načine. Ponekada kupim one kupovne u vrećicama koje se samo stave u mikrovalnu (tu je prednost što ih ima s raznim dodacima, primjerice maslac). Ponekada ih sama napravim u dubokom ulju i  zatim ih posolim. No, ponekad (kada dijeta udari) ih radim bez ulja i bez soli u silikonskoj posudi u mikrovalnoj. Ponekad ih čak začinim sa nekakvim začinima kao što su cimet ili češnjak u prahu.

Obje varijante imaju svoje čari, ali kada bih baš trebala birati, odabrala bih ipak kokice u kinu jer nekako ona velika kutija (uvijek uzmem velike) i cjelokupni doživljaj kina bude u meni posebno slatke osjećaje.

+4 glasa
Ana Pilato od Ana Pilato

Iako volim kokice napraviti doma kada gledamo ja i dečko neki dobar film na netflixu, ipak najviše volim odlazak u kino, sređivanje prije odlaska, šarene boje u predvorju kina, miris kina, miris kokica u predvorju ispred dvorana dok čekamo početak filma, impozantno velike dvorane, ugodna klima te na kraju i samo gledanje filma u udobnim sjedalicama u kinu uz obavezne slane kokice. Nikad nisam išla sama u kino tako da mi je odlazak uz kino obavezno društveno događanje bez obzira koliko sam za vrijeme gledanja filma usredotočena na sam film, radnju, fabulu, muziku i kompletan ugođaj. Da nisam sama u mraku kino dvorane mi je bitno, a uz to dolaze i meni nezaobilazne slane kokice. Naravno - velika porcija. 

Nekako mi odlazak u kino bez kokica nije potpuni užitak gledanja filma

Ipak, koliko su mi kokice doma napravljene također nezaobilazan dio gledanja filma pod dekicom na kauču, te imaju sinergiju sa svakim načinom gledanja filma, kokice u kinu su ipak nekako onaj iskonski osjećaj, ipak razina više nego kokice doma.

+4 glasa
Antoneta Hrgović od Antoneta Hrgović

Svakako više volim kokice koje radim doma. Kina inače ne posjećujem često, čak se ni ne sjećam kada sam zadnji put bila. Ne volim kokice iz kina ponajviše jer su mi preslane, a kada radim kokice kod kuće (što činim često), gotovo ih uopće ne solim. O tome kako će kokice koje ste napravili kod kuće "ispasti", uvelike ovisi koje kokice kupujete. Često sam znala kupiti kokice u dućanu koje uopće ne bi pucale, već bi ostale malene i tvrde. Zato mi je najdraže kupiti kukuruz kokičar iz rinfuze. Možete ga naći u svim većim trgovinama Konzuma, Spara, Kauflanda i sličnih trgovinskih lanaca. Već pripremljene, gotove kokice koje se mogu kupiti u vrećicama mi također nisu fine, poglavito jer mi je najdraže jesti kokice dok su tople.

+4 glasa
Ivana Metić od Ivana Metić
Kod kuće nikako ne uspijem postići okus kao kod onih tu kinu ma koliko se trudila. Kokice iz kina savršeno su slane i omjer maslaca je fenomenalan. Kad pripremam kokice kod kuće ne kupujem one za mikrovalnu pećnicu već ih kupim u rinfuzi pa ih ispećem na tavi. Najdraža opcija mi je da umjesto ulja otopim maslac. Na maslac stavim kokice i posolim ih, a zatim poklopim i čekam dok sve ne ispucaju. Zdjelu povremeno prodrmam kako bi se kokice ravnomjerno ispucale, bez da neke zagore. Iako su mi u kinu najfinije, kućna opcija mi je najdraža jer samu sebe uvjeravam da je to najzdravija grickalica, pa nemam grižnju savjest ako sama pojedem cijelu zdjelu.
+3 glasa
Iva Murat od Iva Murat
Kino svakako ne mogu zamisliti bez kokica. One su mi potrebne za potpuni doživljaj gledanja filma na velikom platnu. Ipak, u zadnje vrijeme ne idem baš često u kino, ali filmove i serije gledam doma. Skoro svaki put kad nešto gledam, napravim si kokice u mikrovalnoj. Kokice su navodno zdrave i ne debljaju pa im je to dodatan plus. Budući da svaki put pred TV-om imam potrebu nešto grickati, bolje je da posegnem za kokicama nego za čipsom. Osim slanih kokica, jako volim kokice s maslacom.
+3 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek

Kad sam bila mala, mama je za sestru i mene uvijek pripremala kokice kod kuće. Obožavala sam ih jesti dok bih gledala crtiće. Kad sam krenula na fakultet, počela sam sve češće odlaziti u Cinestar s prijateljicama. Nezamislivo mi je doći u kino pogledati film, a da ne naručim kokice. 

S obzirom da više ne živim s roditeljima, zaboravila sam kakvog su okusa bile mamine kokice pripremljene kod kuće, a često sam sama previše umorna ili lijena da ih pripremam. Ponekad kupim paket već pripremljenih kokica u nekoj od trgovina, ali definitivni su mi favorit kokice iz Cinestara zato što bude posebne asocijacije na bezbrižnost i uživanje u gledanju filmova. 

Slična pitanja

1 odgovor 1.5k 👀
1 odgovor 744 👀
7 odgovora 1.9k 👀
1 odgovor 182 👀
1 odgovor 395 👀
1 odgovor 310 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...