Marinko Zadro u rubrici Web Marketing od

Prije ne samo da su affiliate mreže bile čest gost na blogovima i manjim portalima, već je bilo i više foruma i blogova o tome kako zaraditi na internetu. A što danas imamo od svega toga? Kako ide affiliate marketing na Balkanu? :(

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Hrvoje Novak od
Vani (koristi se u svijetu) ima itekako puno affiliate programa.

U Hrvatskoj affiliate nije zaživio zbog niza pravnih i knigovodstvenih zavrzlama, ali i neshvaćanja internetskog tržišta.

Nažalost, blogeri ne razumiju da mogu tako zarađivati, a velikim portalima možda i nije u interesu da tako ruše cijenu koju naplaćuju oglas po prikazivanju ili u boljoj varijanti - po kliku.
+5 glasa
Viktor Viljac od

Affiliate marketing još uvijek postoji i koristi se kao način zarade na internetu, ali je njegov udio u odnosu na druge načine zarade, poput prodaje proizvoda ili usluga, povećao se. Affiliate marketing se koristi kako na Zapadu, tako i na Balkanu, iako se razina svijesti o toj vrsti marketinške strategije i njegovom potencijalu za zaradu razlikuje između različitih zemalja.

Danas, affiliate marketing se koristi uglavnom za promoviranje proizvoda ili usluga na društvenim mrežama, blogovima, video platformama i drugim mjestima gdje postoji velika publika. Broj forum i blogova koji se bave affiliate marketingom se smanjio, ali postoji još dosta mjesta gdje se može dobiti informacije i savjete o affiliate marketingu.

Na Balkanu, svijest o affiliate marketingu se polako povećava, ali još uvijek postoji prostor za rast. Postoji nekoliko kompanija i agencija koje se bave affiliate marketingom, ali njihov broj nije tako velik kao u drugim dijelovima Europe ili svijeta. Međutim, affiliate marketing se smatra kao perspektivna vrsta marketinške strategije i očekuje se da će se njegov razvoj i primjena nastaviti rasti u budućnosti.


Slična pitanja

4 odgovora 6.0k 👀
1 odgovor 365 👀
1 odgovor 512 👀
Zoran Jurić 13.05.2014. pitanje u rubrici Web Marketing od Zoran Jurić
2 odgovora 452 👀
1 odgovor 657 👀
1 odgovor 1.1k 👀
2 odgovora 437 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...