336 pregleda
Marinko Zadro u rubrici Web Marketing od Marinko Zadro

Prije ne samo da su affiliate mreže bile čest gost na blogovima i manjim portalima, već je bilo i više foruma i blogova o tome kako zaraditi na internetu. A što danas imamo od svega toga? Kako ide affiliate marketing na Balkanu? :(

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Hrvoje Novak od Hrvoje Novak
Vani (koristi se u svijetu) ima itekako puno affiliate programa.

U Hrvatskoj affiliate nije zaživio zbog niza pravnih i knigovodstvenih zavrzlama, ali i neshvaćanja internetskog tržišta.

Nažalost, blogeri ne razumiju da mogu tako zarađivati, a velikim portalima možda i nije u interesu da tako ruše cijenu koju naplaćuju oglas po prikazivanju ili u boljoj varijanti - po kliku.
+5 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac

Affiliate marketing još uvijek postoji i koristi se kao način zarade na internetu, ali je njegov udio u odnosu na druge načine zarade, poput prodaje proizvoda ili usluga, povećao se. Affiliate marketing se koristi kako na Zapadu, tako i na Balkanu, iako se razina svijesti o toj vrsti marketinške strategije i njegovom potencijalu za zaradu razlikuje između različitih zemalja.

Danas, affiliate marketing se koristi uglavnom za promoviranje proizvoda ili usluga na društvenim mrežama, blogovima, video platformama i drugim mjestima gdje postoji velika publika. Broj forum i blogova koji se bave affiliate marketingom se smanjio, ali postoji još dosta mjesta gdje se može dobiti informacije i savjete o affiliate marketingu.

Na Balkanu, svijest o affiliate marketingu se polako povećava, ali još uvijek postoji prostor za rast. Postoji nekoliko kompanija i agencija koje se bave affiliate marketingom, ali njihov broj nije tako velik kao u drugim dijelovima Europe ili svijeta. Međutim, affiliate marketing se smatra kao perspektivna vrsta marketinške strategije i očekuje se da će se njegov razvoj i primjena nastaviti rasti u budućnosti.


Slična pitanja

1 odgovor
Zoran Jurić 13.05.2014. pitanje u rubrici Web Marketing od Zoran Jurić
2 odgovora
1 odgovor
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...