58 pregleda
Monika Kiris u rubrici Kompanije i karijere od Monika Kiris

Kako će tvrtka Rabo d.o.o. - najveći hrvatski proizvođač i izvoznik svježe jabuke, osnažiti baranjsku privredu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija

Najveći hrvatski proizvođač i izvoznik svježe jabuke, tvrtka Rabo d.o.o., postaje članica Mészáros grupacije

Mészáros Grupa je, uz ostale djelatnosti, jedan od najznačajnijih europskih poljoprivrednih proizvođača u sektorima stočarstva, ratarstva, mljekarstva, peradarstva te vinarstva, s više od 50.000 hektara proizvodnih površina. Ovom akvizicijom Mészáros Grupa sada postaje i jedan od regionalnih lidera voćarstva te radi snažan internacionalni iskorak u sektoru proizvodnje i distribucije svježeg voća.

U okviru Mészáros Grupe tvrtka Rabo d.o.o. će i dalje, s dosadašnjim menadžmentom i zaposlenicima, nastaviti s uspješnom realizacijom svih planiranih aktivnosti i zacrtanih ciljeva u budućnosti. 

Predmetna akvizicija, osim za daljnji razvoj tvrtke, investicije i zapošljavanja, predstavlja mogućnost i dodatnog osnaživanja lokalne zajednice, kao i baranjske privrede u cjelini.

"Rabo d.o.o. će, kao hrvatski lider u proizvodnji jabuka i njen najveći izvoznik, zasigurno predstavljati vrlo vrijedan segment bogatog poljoprivrednog portfelja Mészáros Grupe, ali i njen značajan iskorak u sektor voćarstva. U dogovoru s budućim vlasnikom, tvrtka će zadržati dosadašnji smjer i strategiju svog poslovanja s daljnjim razvojem i jačanjem proizvodnih kapaciteta, ali i tržišne pozicije naših proizvoda, kako na domaćem, tako i na inozemnim tržištima. Želimo i nadalje snažno razvijati uspješnu suradnju s našim dugogodišnjim partnerima, kako na domaćem, tako i na tržištima Velike Britanije, zapadne Europe te Bliskog Istoka. Naš glavni fokus i dalje ostaju visoka produktivnost, kvaliteta i dodana vrijednost naših proizvoda, kao i dugoročno etabliranje tvrtke kao renomiranog i prepoznatljivog brenda jabuke na svjetskom tržištu. Snaga grupacije i njeni pozitivni sinergijski efekti će nedvojbeno donijeti brojne mogućnosti za budući rast i razvoj proizvodnje te poslovanja naše tvrtke, u vremenu koje je ispred nas.“ 

...rekao je Nikola Velicki, osnivač i budući izvršni direktor tvrtke Rabo d.o.o.     

Više informacija o tvrtki Rabo d.o.o. nalazi se na stranici www.rabo.hr.

Slična pitanja

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...