Goran Dren u rubrici Kompanije i karijere od

Da li se isplati ulagati u dionicu Hoteli Zlatni Rat d.d.? Ovo nije nagovor na bilo kakvu akciju na tržištu kapitala, već samo na promišljanje i razmijenu informacija. 

Zadnja cijena dionice je 119 kuna te zadržani gubitak i rezerve u 2015. godini su oko 50 milijuna kuna. Da li mislite da u 2017. godini HZLA-R-A može rasti i koliko? Možda ne više od oko 150 kn po dionici koliko je vrijedila krajem 2016. godine.

* povezano sa odgovorom na pitanje: Da li ulagati u dionicu HIMR-R-A (Hoteli Imperial Rab)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Marin Barić od

hoteli Zlatni rat su se pridružili jednom od poznatijih ali ne i vodećih hrvatskih lanaca hotela - BLUE SUN hoteli čiji je vlasnik g. Andabak koji je poznat da nije rastrošan, a što bi ga neki trolovi u narodu nazvali - škrt. dakle, ovisno u koju skupinu ljudi spadate, možete pomisliti da će on u hotele Zlatni rat ulagati samo minimalno kako bi zadovoljio svake godine očekivanja dobiti, ali bez neke velike pompe i nekih ogromnih ulaganja. na dugoročne staze to znači da ulaganje u ovu dionicu donosi vlasnicima dionice stabilnost i to bez neke potencijalno "brze zarade".

dok ovo pišem, zadnja cijena dionice je 120,02 što pokazuje upravo taj blagi rast. također, kako je ovdje netko dobro napisao i ovaj hotel jaše na valovima razvoja hrvatskog tuzirma, tokom ljeta očekujte malkice veći rast, no mislim da zbog konzervativnijeg načina ulaganja i obračuna rast će uslijediti tek u jesen (kada se glavna sezona "zbroji i oduzme").

Slična pitanja

1 odgovor 1.2k 👀
2 odgovora 1.4k 👀
2 odgovora 1.8k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...