Ulažete li u HZLA-R-A (HOTELI ZLATNI RAT D.D.) i zašto?

312 pogleda
Goran Dren pitano 30.01.2017. u kategoriji Poslovanje od korisnika Goran Dren Superaktivan (3,893 bodova)

Da li se isplati ulagati u dionicu Hoteli Zlatni Rat d.d.? Ovo nije nagovor na bilo kakvu akciju na tržištu kapitala, već samo na promišljanje i razmijenu informacija. 

Zadnja cijena dionice je 119 kuna te zadržani gubitak i rezerve u 2015. godini su oko 50 milijuna kuna. Da li mislite da u 2017. godini HZLA-R-A može rasti i koliko? Možda ne više od oko 150 kn po dionici koliko je vrijedila krajem 2016. godine.

Please log in or register to answer this question.

1 odgovor

+5 glasova
Mali Dioničar odgovoreno 01.02.2017. od korisnika Mali Dioničar Aktivan (392 bodova)

hoteli Zlatni rat su se pridružili jednom od poznatijih ali ne i vodećih hrvatskih lanaca hotela - BLUE SUN hoteli čiji je vlasnik g. Andabak koji je poznat da nije rastrošan, a što bi ga neki trolovi u narodu nazvali - škrt. dakle, ovisno u koju skupinu ljudi spadate, možete pomisliti da će on u hotele Zlatni rat ulagati samo minimalno kako bi zadovoljio svake godine očekivanja dobiti, ali bez neke velike pompe i nekih ogromnih ulaganja. na dugoročne staze to znači da ulaganje u ovu dionicu donosi vlasnicima dionice stabilnost i to bez neke potencijalno "brze zarade".

dok ovo pišem, zadnja cijena dionice je 120,02 što pokazuje upravo taj blagi rast. također, kako je ovdje netko dobro napisao i ovaj hotel jaše na valovima razvoja hrvatskog tuzirma, tokom ljeta očekujte malkice veći rast, no mislim da zbog konzervativnijeg načina ulaganja i obračuna rast će uslijediti tek u jesen (kada se glavna sezona "zbroji i oduzme").

Slična pitanja

1 odgovor 539 pogleda
2 odgovora 1,376 pogleda
1 odgovor 1,192 pogleda
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,051 pitanja

2,673 odgovora

1,320 komentara

692 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...