108 pregleda
Monika Kiris u rubrici Priroda od Monika Kiris

Kako su Hrvatske šume pristupile sanaciji nakon oluje 19. srpnja 2023. koja je poharala Hrvatsku?

Frenki (Ilija) Atajić od Frenki (Ilija) Atajić
Neznam, i zato pitam - Zašto malo ne proširite i pojasnite pitanje, ovo se odnosi na sve one koji postave pitanje, a da u drugom dijelu, ispod, nisu  dali malo više podataka, tj,jer ako se napiše malo više podatake vezano uz navedenopitanje, isto če imati i kvalitetniji i sadržajniji odgovor.npr.  na šta su konkretno mislili.?,itd. Jer, koliko znam, Hrvatske šume nemaju neku jaku operativu, vać poslove na ntječajima, daju Koperantima. Koliko sam upučen, iste su prvo pristupile, uklanjanj drveč, koje je palo na promtnice, javne površine, ako je isto u njihovom vlasništvu. Opisao sam jučer, događanja na tu temu u Splitu, ali se isto nije odnosilo na Hrvatske šume, več na Gradsko komunalno poduzeče u Splitu, kako su i koliko srušenih stabala uklonili.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija
uređen od Redakcija

Nakon razornog nevremena praćenog snažnim vjetrovima uz oblinu kišu, a koje je pogodilo dijelove Republike Hrvatske uzrokujući velike štete i poteškoće u svakodnevnom životu građana, Hrvatske šume odmah su aktivirale sve svoje službe kako bi pružile pomoć u sanaciji šteta i normalizaciji situacije.

Hrvatske šume u sanaciji nakon oluje u 2023.
Hrvatske šume u sanaciji nakon oluje u 2023.

"Iskusne i predane službe Hrvatskih šuma brzo su se organizirale te već djeluju na terenu pružajući pomoć građanima i lokalnim jedinicama. Glavni cilj ovih timova je osigurati brzo i sigurno uklanjanje svih opasnih situacija koje je nevrijeme izazvalo. Naši stručnjaci, u suradnji s lokalnim službama, poduzimaju sve potrebne mjere kako bi osigurali prohodnost cesta i staza, s naglaskom na sigurnost svih stanovnika pogođenih područja" 

...izjavio je predsjednik Uprave Hrvatskih šuma, gospodin Nediljko Dujić.

Predsjednik uprave Hrvatskih šuma (Nediljko Dujić) u sanaciji nakon oluje u 2023.

Informacije o pogođenim područjima iz Hrvatskih šuma

Na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije - Sljemenska cesta je raščišćena i prohodna za automobile, dok djelatnici Hrvatskih šuma marljivo rade na sanaciji prioritetnih dijelova grada.

Hrvatske šume u sanaciji nakon oluje u 2023.
Hrvatske šume u sanaciji nakon oluje u 2023.

Nevrijeme je najveću štetu u povijesti napravilo na području Uprave šuma Podružnice Vinkovci, no točne razmjere još uvijek nije moguće potpuno utvrditi. 

Šteta na šumskim sastojinama Hrvatskih šuma prema sadašnjim procjenama iznosi 70.000 m3

Iz Uprave šuma Podružnice Požega stavljeni su svi kapaciteti na raspolaganje gradu Pleternici, Požegi i općini Brestovac, gdje su također zabilježene velike štete. 

Velika je šteta zabilježena u rasadniku Hrvatskih šuma Cernik, na objektima i na plasteniku. Šteta na šumskim sastojinama također je velika, riječ je o više desetaka tisuća kubika prelomljenih i izvaljenih stabala.

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...