51 pregleda
Katarina Pofuk u rubrici Poslovanje od Katarina Pofuk

Kako izrada skladišta podataka utječe na poslovnu analitiku?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Marin Duganđija od Marin Duganđija

Izrada poboljšava točnost i ažurnost podataka

Skladište podataka (eng. data warehousing) može pomoći u poboljšanju točnosti i ažurnosti podataka tako što će ih sakupljati iz različitih izvora i integrirati ih u jednu bazu podataka. To onda pomaže poslovnim analitičarima da donose bolje odluke na temelju vjerodostojnijih podataka.

Olakšava pristup poslovnim podacima

Skladište podataka (eng. data warehousing) pomaže u poboljšanju pristupa podacima tako što će ih centralizira na jednom mjestu. To opet pomaže poslovnim analitičarima da brzo i lako pronađu podatke koje trebaju, a ne da traže po različitim bazama podataka.

Ti spomenuti poslovni analitičari inače identificiraju trendove i obrasce u podacima koji bi inače mogli biti skriveni te otkrivaju detalje u poslovanju koji mogu biti ključni za rast kompanije.

Poboljšava se donošenje odluka

Skladište podataka (eng. data warehousing) može pomoći u poboljšanju donošenja odluka tako što će poslovnim analitičarima pružiti pristup točnim, ažurnim i jednostavnim za razumijevanje podacima, a onda ti podaci pomažu upravi da donosi bolje poslovne odluke za kompaniju.

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...