71 pregleda
Monika Kiris u rubrici Turizam i putovanja od Monika Kiris

Kakav je program festivala pustolova - 'Mate Svjetski' 2023.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija
uređen od Redakcija

Bogat program festivala “Mate Svjetski” donosi najbolje avanturističke priče, promociju knjige i koncert grupe Cubismo

Festival avanturista "Mate Svjetski" je okupljanje putnika svjetske razine, putopisaca avanturista i svih koji vole putovanja. 

Prvi dan

Otvaranje festivala će biti u petak, 25. kolovoza 2023., u 20 sati, uz Hrvoja Rupčića, bubnjara grupe Cubismo i putopisca. U svojoj knjizi "U zemlji plemenitih ljudi", Hrvoje opisuje svoje putovanje motorom i planinarenje kroz drevnu Perziju (današnji Iran) te mistične zemlje koji otkrivaju povijest čovječanstva. 

Stipe Božić
Stipe Božić

Nakon njega na pozornicu će doći domaćin, Stipe Božić, zajedno s Mladenom Kukom, karlovačkim planinarom i speleologom. Ovaj dvojac će publici približiti povijest putovanja u Hrvatskoj i prve hrvatske istraživače. 

Posjetitelji za kraj prvog dana mogu uživati u koncertu popularnog benda Cubismo koji će početi u 21:30 sati, donoseći zabavu uz ljetne latino ritmove. 

Drugi dan

Feručo Lazarić
Feručo Lazarić

Drugi dan je posvećen planinarima. Tako 26. kolovoza, s početkom u 20 sati, večer će započeti Feručo Lazarić, slijepi planinar. Unatoč svojoj sljepoći koju je zadobio u 40. godini života, Feručo je postao inspiracija mnogima. 

Nakon njega, na pozornicu stupa Mario Celinić s pričom o osvajanju "7 vrhova". On je šesti Hrvat koji je osvojio Mount Everest, najviši vrh svijeta. 

Tijekom večeri, bit će predstavljena i nova knjiga Stipe Božića, naziva "Penjačevi zapisi".

Kao i svake godine, bit će organizirana izložba fotografija koje je Mate Svjetski zabilježio na svojim brojnim putovanjima tijekom svog života.

foto: Antonija Roskam

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...