96 pregleda
Mario Bedeković u rubrici Hrana i piće od Mario Bedeković

Imam pitanje za prave kuhare: trebam pomoć u izboru radnih noževa za kuhinju.

Do sad sam koristio japanske Suncraft noževe, iako su neki entry modeli poslužili su svrsi, no počelo mi je smetati, što su dosta lagani i jako kratko budu oštri nakon oštrenja na kamenu. Iako vjerujem u kvalitetne japanske noževe, ovaj put bi ipak prešao na europske proizvođače. Za oko mi je zapela Dick 1905 serija, pa ako ih netko ima dali se isplate? Ili možda nek druga marka kao što je Wusthof, dosta je ljudi i njih hvalilo. I naravno od kud ih naručiti, u setu ili pojedinačno? Svaki savjet je dobrodošao.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+12 glasa
Adriana Horvat od Adriana Horvat
Osobno imam Dickove radne noževe i jako sam zadovoljna. Imam ih već više od pet godina i izrazito su kvalitetni. Cijena jednog noža se kreće oko 20 eura. Također jedna potvrdra o samoj kvaliteti noževa je da ih Damir Tomljanović, član žirija u Masterchefu, redovno koristi u svojoj profesionalnoj kuhinji (barem je tako spomenuo u emsiji).
+9 glasa
Frenki (Ilija) Atajić od Frenki (Ilija) Atajić
Kupi keramičke- nisu skupi i ne oštere se, mislim - dok ih koristiš, ujedno se i oštre, ja imam samo 1 i odličan je.
+9 glasa
Josipa Šagud od Josipa Šagud

Jedni od kvalitetnijih noževa koje sam isprobala su Victorinox noževi. Njihovi kuhinjski nožići (postavila sam sliku) bili su mi bolji i draži izbor od nekih Santoku noževa pri rezanju povrća ili od klasičnih kuhinjskih noževa za filetiranje piletine. 
6.7631 Victorinox kuhinjski nožić 8cm (crveni)
(slika preuzeta sa www.ledhunter.com)

Vjerujem da su i ostali njihovi noževi jednako kvalitetni i da opravdavaju svoju švicarsku kvalitetu. Cijene im se kreću ovisno o vrsti drške, funkciji noža itd., a one su od 3,6e do 256,60e ( za set od 11 noževa).

Preporučujem da pogledate stranicu https://www.ledhunter.com/victorinox koja zaista ima veliki izbor njihovih nožića i noževa.

Slična pitanja

2 odgovora
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...